LibrărIE

Salut și bine ai venit în librărIA Mama în .IE!

Cărțile de aici sunt scrise în limba română și sunt dedicate în mod special micilor cititori bilingvi. Prin intermediul desenelor, dar și a informațiilor utile, aceste cărți ajută copiii din diasporă să-și îmbogățească vocabularul românesc cu cuvinte pe care nu le folosim în conversațiile zilnice. Toate aceste cărți au ajuns în „LibrărIA Mama în .IE” grație colaborărilor frumoase cu autori din Moldova, organizații de caritate sau editura „Epigraf”.

Notă: Sunt 4 posibilități de comandare a acestor cărți educative:

  1. Pe blog, selectând titlurile dorite din lista de mai jos;
  2. Pe mail: natalialuncas@gmail.com;
  3. Pe Facebook, contactându-mă pe pagina Mama în .IE (click aici);
  4. Sau la numărul de telefon (în Irlanda): +353 892220849.

Termen de livrare: 3-4 zile pe teritoriul Irlandei sau 5-6 pentru alte țări din Europa. Livrarea: 5 euro per adresă, indiferent de numărul cărților.

(Cumpărătorul are libertatea de a decide modalitatea de efectuare a plății: online, prin Paypal, transfer bancar ș.a.  Pentru orice întrebare, vă rog să mă contactați pe pagina de Facebook „Mama în .IE”.)

Alte texte despre „Educația bilingvă” găsiți și aici: www.nataliaionel.com/Educatie Bilingvă

 

„Regele și Uriașii” / „The Kind and the Giants”

“Regele și uriașii” este o poveste inspirată din desenele copiilor – participanți în cadrul proiectului “Fantezia copiilor” al organizației de caritate „Love is Kind”. Regele, personajul principal, pornește într-o călătorie pentru a-și salva împărăția de la urgia pe care o aduc norii. Într-un final fericit, regele învinge norul, datorită prietenilor buni care îl înconjoară. O carte educativă, colorată care se vinde în scop caritabil. Banii colectati din vânzări vor fi directionați spre ajutorul copiilor din familii social-vulnerabile din Moldova. (!) Cartea este disponibilă în limbile ROMÂNĂ sau ENGLEZĂ.

€10,00

 

Ospățul din Savană

Aflați curiozități despre vietățile din Savană, dar și ce mănâncă fiecare prin poezii interactive și chiar amuzante pe alocuri. Personal recomand această carte pentru rutina de seară. Ultimele versuri are grijă să convingă copilul că e ora de somn. Bogdan al meu o adoră. Text: Cristina Duca // Editura „Epigraf”

€8,00

 

„Să colorăm cu Dodo” (CNPAC)

„Să colorăm cu Dodo” – este o carte de colorat în care Dodo şi prietenii lui vor ajuta copiii, într-o formă jucăuşă şi artistică, să cunoască câteva reguli de siguranţă pe terenul de joacă. Cartea este un instrument prin care Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii colectează bani pentru susţinerea şi reabilitarea copiilor abuzaţi. Cumpărând cărțulia, poţi ajuta cel puţin 2 copii: unul să se protejeze pe terenul de joacă, iar altul, victimă a abuzului, să primească ajutor de la specialişti. //CNPAC

€6,00

 

Cu o carte sînt mai mare

„Până nu bați laptele, nu iese unt”, nu-i așa? Ghicitori, proverbe și numărători în limba română. Dacă ai răsfoi această carte, fiind în Moldova sau România, nu ai prețui la fel de mult importanța acestor texte. Abia când ajungi peste hotare încerci să-ți amintești cât mai multe proverbe și alte înțelepciuni culese din popor pentru a le transmite și copiilor noștri. // Editura „Epigraf”

€6,00

 

Obișnuitul neobișnuit

Joc de cuvinte, imaginație și culori. O carte pentru copii și adulți deopotrivă, despre lumea familiară care se arată a fi miraculoasă, căci toate obiectele și ființele prind grai. Este structurată în 30 de povestioare care vor ajuta copii să se bucure de tot ceea ce le oferă viața și să întâmpine fiecare experiență cu interes și curiozitate. Nu-i așa că lumea e mult mai colorată pentru copii? Autor: Cristina Bujor // Editura „Epigraf”

€9,00

 

Stupul de aur

Este cea mai solicitată carte pentru copiii de toate vârstele din diasporele noastre! Pagina mea preferată din carte este cu numărul 126, dedicată piciului poliglot. Aici cântecele „O, brad frumos” sau „Mulți ani trăiască” sunt traduse în 4 limbi. Alte aventuri din lumea animalelor, păsărilor, curcubeului ș.a. sunt scrise și ilustrate de cei mici, devenind pe bună dreptate un „stup de aur”, având lecturi foarte prețioase. // Editura „Epigraf”

€11,00

 

Făguraș de poezie

Până în acest moment, aceasta este a 2-a din cele mai vândute cărți în diaspora din Irlanda. (Prima este „Stupul de aur”). Cuprinde o colecție impresionantă de poezii pentru copii semnate de autori români precum Grigore Vieru, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, Otilia Cazimir, Vasile Romanciuc, Leonida Lari, Alexandru Donici ș.a. // Editura Epigraf

€8,00

 

Sania cu zurgălăi

Publicații pentru copii adunate de autoarea Lidia Codreanca. Această carte este dedicată mai mult copiilor cu vârste școlare, curioși să afle cum e literatura în limba română sau, pur și simplu, să-și antreneze accentul românesc și vocabularul. Autor: Lidia Codreanca // Editura „Epigraf”

€4,00

 

Raliul din pădure

Primul detaliu pe care îl ador: paginile acestei cărți sunt cartonate. Asta înseamnă că puteți lăsa și bebelușii voștrii să o răsfoiască în liniște, fără frica de a rupe foile. O carte colorată, cu mașini și concurs între animalele din pădure. Copiii voștri de la ce vârstă au început să recunoască cifrele? Autor: Ala Bujor // Editura „Epigraf”

€8,00

 

Întâmplări cu tâlc: Despre ceartă

Toate emoțiile sunt firești: și bucuria, și furia, iar împăcarea e mai dulce ca supărarea. Asta încearcă să transmită autoarea micilor cititori. Prin intermediul eroilor Tărcuș și Zorba, sunt abordate emoțiile și valorile morale, într-o stil amuzant și apropiat copiilor. Cei curioși vor urmări experiențele prin care trec eroii și, astfel, vor învăța toleranța, bunăvoința, altruismul, curajul, fidelitatea, integrându-se mai ușor în comunitate. Din aceeași colecție face parte și cartea „Despre prietenie”. Autor: Cristina Bujor // Editura Epigraf

€8,00

 

ABC-ul limbii engleze (STOC EPUIZAT)

Mai potrivită carte nici că se putea pentru picii noștri poligloți din diasporă! Fiecare ilustrație este însoțită de texte scrise în limbile Română și Engleză, astfel fiind facilitat procesul de învățare a limbii române peste hotare. Dacă doriți, puteți să numiți cartea și primul dicționar al copiilor noștri crescuți într-o țară multiculturală. //Editura Epigraf

€7,00

 

Curiosul vrea să știe (miniencciclopedie)

Știați că limba girafei este de culoare neagră și că are circa jumătate de metru? Sau că peștii dorm cu ochii deschiși, ei neavând pleoape? Sunt sigură că aceste curiozităț, dar și altele din minienciclopedia editurii „Epigraf” îl vor fascina și pe micul cititor, mai ales că toate aceste informații sunt prezentate în formă de poezie.

€10,00

 

Întâmplări cu tâlc: Despre prietenie

Preferata mea! O carte din care copii învață ce înseamnă să fii prieten adevărat. Prin intermediul unei istorioare din viața pisicii Zorba și câinelui Tărcuș, copiii vor afla ce înseamnă diversitate, toleranță, devotament, prietenie. O carte valoroasă pentru educația omeniei. Din aceeași colecție face parte și cartea „Despre ceartă”. Autor: Cristina Bujor // Editura „Epigraf”

€8,00

 

Duminica cu surprize. Săptămâna profesiilor

De ce „Săptămâna profesiilor”? Pentru că duminica ne odihnim de obicei (deși nu toți), iar în alte zile ale săptămânii mergem la lucru. Ca să trăim mai bine există șoferi, medici, vânzători, ingineri, artiști, agricultori și încă mulți oameni de alte profesii. Cu toții sunt utili, iar orice muncă trebuie respectată. O carte colorată cu o selecție frumoasă de proză și poezii educative. //Editura „Epigraf”

€8,00

 

„Povestea lui Cosmin” de Anastasia Popescu

Cartea „Povestea lui Cosmin” este dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 99 de ani. Desenele sunt atât de viu colorate, atrăgând astfel curioșii mai mici. Textul e scris cu litere majuscule, fiind și ușor de citit pentru copiii care abia deslușesc buchiile. Totodată, conține și un mesaj profund pentru copiii pierduți în lumea mare care poate au uitat că în inima lor este multă, dar multă iubire.

€7,00

Reclame