#lapasinIE cu bebelușul în companIE – 3 idei pentru plimbări cu căruciorul în (jurul) Dublin(ului)

Ah, cât de plăcute sunt plimbările în 4, dar cât de complicate pot fi acestea când vine vorba de plimbările cu căruțul. Câtă dezamăgire am simțit când am mers la Grădinile Powerscourt unde este interzis să te plimbi cu căruțul pe teritoriul acestora. Nemaivorbind de ultima noastră mini escapadă în Howth unde ne-am pornit cu căruțul neștiind ce ne așteaptă. Cred că și tu te-ai confruntat măcar o dată cu acest sentiment.

Vă propun 3 destinații de plimbat în aer liber ”bebeluș friendly” unde puteți merge cu căruțul în Dublin, Cork și Roscommon.

Traseul Castelului Ardgillan

Amplasat între Balbriggan și Skerries, în nordul Dublinului, Castelul Ardgillan și împrejurimile sale ne încântă cu spații deschise uimitoare și vederi incredibile ale Mării Irlandeze. Deși există 200 de hectare de explorat pe proprietate, există un traseu de 4 kilometri, care poate fi traversat cu căruțul. Există chiar și o pasarelă aeriene care traversează calea ferată și îți acordă accesul pe plajă. MI-NU-NAT!

Despre experiența de a vizita castelul v-am mai povestit aici: Duminici călătoare: impresii și … buget

Traseul Casei Doneraile

O excursie la Doneraile House din Cork, bogată atât în istorie, cât și în frumusețea naturală, poate fi o zi fantastică petrecută cu familia.

Casa principală a fost înființată de familia St Leger în secolul al XVII-lea și se știe că a fost un loc cu putere politică și administrativă în Munster. O plimbare aici te va teleporta într-o perioadă în care acest loc era de mare importanță în zonă, în mare parte pentru că familia care deținea aceste proprietăți era de obicei principala sursă de ocupare a forței de muncă. Sună familiar? Ei bine, cei care au privit Dowton Abbey mă vor înțelege 😉

Teritoriul adiacent casei Doneraile permite vizitatorilor acompaniați de cărucioare să se plimbe galant, în propriul ritm, luând-o pe orice cale pe care o aleg.

Traseul din Pădurea Lough Key

Situat pe malul sudic al zonei Lough Key în Comitatul Roscommon, Pădurea Lough Key și Parcul de Activități au găzduit nenumărate vacanțe de zeci de ani deja. Locația este renumită pentru sporturile sale de apă, facilități de camping familial și trasee de mers pe jos și este destinată celor care decid să stea peste una sau mai multe nopți și cei care vizitează locația doar pentru o zi deopotrivă.

Există un traseu de mers pe jos pentru familii, care trece prin pădure și pe lângă malul lacului, înainte de a reveni la centrul de activitate. Traseul este alcătuit din căi care sunt potrivite pentru cărucioarele cu roți adecvate.

Succes la făcut sport #lapasinIE cu bebelușul vostru în companIE 😉


În fotografie: Irina Frunză și părinții

Cu drag, Echipa Mama în .IE

Nu uitați să distribuiți articolul și pe Facebook 🙂 Cu siguranță ar fi util și altor mămici din împrejurimi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.