#lapasinIE prin Howth – 9 perechi de ochi s-au minunat, 9 suflete s-au bucurat!

Vreți să vă povestesc cum e să vizitezi pentru prima dată sătucul Howth, împreună cu părinții? Hai 🙂

Totul a început cu ideea genială ca părinții să ne viziteze de sărbători. Apoi a urmat panificarea minuțioasă a locurilor de vizitat, DAR pentru că mezinul familiei nu este încântat de ideea de a călători cu mașina, am ales destinații aproape și foarte aproape de casă 🙂

Probabil că mulți l-au vizitat deja, noi însă am mers acolo pentru prima dată în componență maximă. Probabil mi-a scăpat să menționez, dar am mers cu toată familia, fratele meu fiind și el stabilit în Irlanda cu familia, în total 9 persoane cu același sânge 😀

Iată ce am descoperit mergând #lapas:

  1. Plimbarea pe stâncă (Cliff Walk)

Traseul nu e prea dificil, doar că ne-am pornit neechipați cu 2 copii (am uitat port bebe-ul acasă) noroc de brațele iubitoare și ferme ale bunelului. De altfel priveliștea merită orice efort și chiar și bunica, având piciorul bolnav, a rezistat cu dârzenie și s-a bucurat ca un copil când a văzut marea.

Sfatul meu: dacă mergeți cu copii mici, echipați-vă cu un port bebe, pentru că nu ai cum să parcurgi altfel întreagă distanță sau cu brațe iubitoare de bunei 🙂

Citește și: Cum e să emigrezi în Irlanda cu un copil de 3 ani în brațe, însărcinată în 8 luni, să nu ai unde locui și să-ți placă!

2. Farul din Howth

Mai bine zis plimbarea pe faleză până ajungi la far. Ce i-a impresionat pe părinți: multitudinea de bărcuțe, apusul de soare minunat și refluxul care a atras zeci de pescăruși zgomotoși ce se înfruptau cu darurile mării.


3. Străduța centrală

Pentru că am mers în zi de duminică, totul era arhiplin. Lume multă, fețe zâmbărețe, localuri frumos amenajate, forfotă și voie bună. Un cadru minunat pentru o plimbare de seara și un ”căscat de gură” liniștit.

Howth mai are câteva puncte de atracție, pe care le-am lăsat pentru următoarea vizită pentru că ne-a plăcut și vom mai merge. Sau poate le descoperiți voi înaintea noastră și ne povestiți cum e să mergi #lapasinIE prin Howth, prima aşezare istorică a locuitorilor Dublinului, pe malul Mării Irlandeze.

Într-un final Howth, pentru noi a fost o combinație dintre o plimbare pe faleza din Bray, farul din  Dun Laoghaire și Cliffs o Moher, în miniatura. O părticică mică de Irlanda într-un singur sătuc.

PS: Probabil mult a influențat și componența echipei de aventurieri, cu părinții alături orice locație devine specială și minunată.

😉 Contează mult cu cine mergi #lapasinIE

Cu drag de voi, Irina Frunză

Citește și:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.