De când îs offline mai des, eu mai mult mă iubesc //FILM

Recomand. Chiar recomand să ieșim din lumea tehnologiilor și să ne lăsăm cuprinși de ploaie, soare, vânt, iarbă, nori, familie.

Nu. Eu nu sunt împotriva live-urilor pe Facebook, dacă tot vorbim în termeni de mass-media noi. Îmi dau seama că Social Media au devenit principala sursă de venit pentru unii oameni. Sau de socializare. Și pentru mine internetul a devenit job.

Dar. Sunt sigură că există o limită și spun asta chiar de-mi dau seama că multe oale se vor sparge acuș în capul meu. Pe lângă limită ar mai fi și satisfacția de auto-control. Să fim în stare să ne dirijăm contextul în care trăim. Cred și în întâmplare, dar mai cred și-n voință.

Voință. Perseverență. Libertate. Iubire. Curiozitate insațiabilă de tot ce e viu și „acum”.

Eu îmi dăruiesc timp din timpul meu.

Libertatea de a alege când să fiu sau nu online îmi place. Internetul face parte din munca mea de zi cu zi. Ori e o modalitate de alinare a dorului de cei dragi. Sau de păstrare a unei vechi prietenii. Măcar și c-un like. Însă independența față de internet e tare dulce.

Unde este limita? Fiecare și-o setează. Unii își pun telefonul în buzunar după ce au postat fotografia și continuă să savureze ceea ce a fotografiat adineauri. Alții așteaptă să verifice cine dă like. Mai sunt și cei care așteaptă comentariile.

Și Mark Zuckerberg are limită. Nu în zadar a creat funcția „Schedule” pe Facebook. Așa el doarme liniștit în timp ce postările sunt publicate, acumulează aprecieri, comentarii și distribuiri. Revenind: să fim în stare să ne dirijăm contextul în care trăim. Auto-control.

Duminică. Limita mea este în fiecare duminică. Așa mă „educ” eu. Fără telefon. Fără tabletă. Fără laptop. Cu fiul meu. Cu iubitul meu. Cu mine. Plecați hai-hui sau dormind mult.

E un cerc tot acest proces: internet – bani – autocontrol – voință – libertate – internet – … Și chiar de pare exagerat pe alocuri, recomand filmul The Circle.

Ah da. Am uitat să spun că acest text a fost programat de ieri să apară azi. Eu revin mâine în această lume virtuală. 🙂

Scrie-mi în comentarii dacă și tu îți dăruiești timp departe de tehnologiile prezentului. Tu ai putea trăi așa cum a încercat Emma Watson în film?

Distribuie această recomandare de film și prietenilor tăi.

Ar putea să-ți placă și: 

 

2 gânduri despre „De când îs offline mai des, eu mai mult mă iubesc //FILM

  1. Apropo de textul tău. Eu nu ii inteleg pe cei care stau toata ziua pe instagram story. Oare ei au viata privata? Viata lor a devenit reality show.
    P.S.: Imi place mult cum tu scrii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.