#10lunifarahainenoi inspiră: Elena Grițcan va dona cărți și jucării unui orfelinat

Ce vrem să transmitem copiilor noștri: că haina îl face pe om sau invers? Cum le explicăm frumusețea omului: prin învelișul corpului sau după bunătatea sufletului? Cum îi ajutăm să-și creeze valori și principii solide?

Citește și: Copilul meu poartă hainele vecinilor. Și ce? // Invitație la un EXPERIMENT

Pornind de la ideea că cea mai eficientă educație este prin propriul exemplu, mi-am propus o provocare: #10lunifarahainenoi. Un pic glumind, un pic fiind serioasă (mai mult glumind), m-am trezit că mi-am promis public să nu-mi mai cumpăr haine până în aprilie anul viitor. Mi-am dat seama de dificultatea acestui experiment când eram față-n față cu o rochie superbă, boemă, perfectă și cu un preț de 70% reducere. 70, mamă! Ei, dar eu știu să-mi aleg prioritățile.

Citește și: Provocarea #10lunifarahainenoi: intră cine vrea, rămâne cine poate

În plus, un exemplu extrem de nobil și care mă încurajează să rezist este felul în care o prietenă a paginii de Facebook a blogului meu a zis că-și va redirecționa economiile adunate pe parcursul celor 10 luni de experiment:

Elena Grițcan: „Din banii economisiți grație provocării #10lunifarahainenoi voi cumpăra cărți și jucării pentru copiii dintr-un orfelinat din Chișinău.”

De fapt, jucăriile le va croșeta personal și a decis că va fi un coș plin cu iepurași, inspirată de Eliza, fetița ei de 2 ani. „Pentru copiii mai puțin fericiți decât noi, cum spune fiica mea.”

Papuc Oly Molly - nataliaionel.comElena este autoarea jucăriilor Oli Molly Toys. Deși de profesie este inginer programator, maternitatea a fost un bun prilej să se reinventeze și să facă ceea ce-i aduce cea mai multă satisfacție: croșetarea jucăriilor.

A pornit de la un „papuc”, așa cum a povestit ea bloggeriței Angela Stînca. L-a impresionat inițial pe soțul ei care i-a și sugerat să posteze fotografii cu creațiile sale pe Facebook. „Nu riscam nimic dacă nu încercam.  Așa am și făcut. Seara am plasat poza și a doua zi de dimineață aveam în jur de 20 de comenzi de papucei.”

olymolly - nataliaionel.com

Continuarea pe Copilăria Mămicilor: Povestea eroilor care au decis să iasă din paginile cărților

„Are noroc soțul cu mine. Nu sunt mare risipitoare când e vorba de shopping. Cheltui în medie 2000 de lei pe an mai mult pe lenjerie sau alte mărunțișuri. Prefer să-mi iau un lucru bun pentru mai mulți ani și nu neapărat scump” – mi-a povestit Elena, menționând că este fana magazinelor Second-Hand.

„Am căutat deja ce orfelinate sunt prin Chișinău și rămâne să aleg unul. Aș dori să ajungem la toate, dar totul se va face pe parcurs. Important că am luat această hotărâre și sper să o duc la bun sfârșit. Nu vreau să le duc bani cash sau dulciuri, ci lucruri utile și educative.

Din păcate, deseori se donează bani, dar cu mare regret aceștia nu mai ajung la copii. Ori dulciurile sunt pentru moment, dar cărțile cu povești și un erou croșetat din aceasta va fi un dar minunat, pentru satisfacție de lungă durată. Și nu cred că există copii care să nu adore cărțile cu povești”, mai spune meșterița eroilor.

Elena, eu îți mulțumesc pentru inspirație și chiar te rog să revii cu impresii după ce jucăriile tale vor ajunge la orfelinat.

Elena personalizează jucăriile, în funcție de dorința fiecărui client. Le poți urmări sau comanda de aici: Oly Molly Toys


O lună din cele 10 fără haine noi a trecut. Cine mai vrea să încerce așa experiment?

Distribuie acest articol pentru a inspira și pe altcineva fie să ne se alăture în procarea #10lunifarahainenoi, fie să doneze jucării.

Cu drag, 

Mama in Ie - Blog al Nataliei Luncaș-Ionel

 

Un gând despre „#10lunifarahainenoi inspiră: Elena Grițcan va dona cărți și jucării unui orfelinat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.