Plimbarea de weekend: Bambi și Parcul Phoenix

Am planificat să avem 2 zile cu teatru, dar am avut până la urmă și fotbal, și bumberang, și rățuște, și căprioare, și lectură în program. Mai mare dragul de așa zile spontane când soarele te obligă să ieși din casă.

Am fost la Festivalul de Comedie dedicat copiilor pe care vi l-am sugerat săptămâna trecută. Pe lângă distracția de familie, m-am întâlnit acolo cu câțiva cititori ai cărții „Povestea lui Cosmin”, dar despre acest subiect voi scrie separat.

Evenimentul a fost organizat în parcul Phoenix, cel mai mare parc urban din Europa, pe teritoriul căruia se află și ARAS Uachtaráin – reședința președintelui Irlandei. Se întinde pe 707 hectare, 30% din acestea fiind acoperite de copaci. Un fel de „codrii Irlandei” cu stejar, frasin, tei, fag. Perla parcului sunt cerbii care-și au habitatul aici. Phoenix este renumit pentru cât de multe mamifere și păsări pot fi zărite aici, luând în considerare și Grădina Zoologică de pe teritoriu.
Noi ne-am plimbat doar prin Farmleigh și împrejurimile sale. Promitem să revenim să descoperim și celelalte clădiri și monumente istorice din parc.

Așa ieșiri ne scot din rutina obositoare și ne încarcă pentru cel puțin încă o săptămână înainte. În plus, plimbările la castel, pe iarba verde și picnicul alături de gașca lui Bambi au căpătat mai mult farmec, savurându-le cu mai mulți prieteni cărora le mulțumim că ni s-au alăturat.

Ne-am ales și cu câteva fotografii pentru albumul cu aventurile familiei noastre în Irlanda. O parte din ele vi le arăt și vouă cu gândul că poate, poate vă conving să ne vizitați în Irlanda.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit pe blogul meu, arată-i și prietenului tău. Comentariile, distribuirile tale mă ajută să cresc.

Vouă vă plac plimbările spontane? 
Ne auzim pe Facebook. Click AICI.

02

03
2 Natalii 🙂

Bambi și parcul phoenix (1)

05
Ziua 2 cu familia Dragulean

 

051
Andrei și Aurelia, „mentorii” noștri în decizia noastră de a emigra în Irlanda

Foto: Natalia Luncaș-Ionel

Cu drag, Mama in Ie - Blog al Nataliei Luncaș-Ionel

 

3 gânduri despre „Plimbarea de weekend: Bambi și Parcul Phoenix

  1. Ce frumoasă ești Nătălițo! Ma bucur foarte tare pentru tine ca aveti prieteni. Cum pot sa iti scriu in privat? Am si eu o prietena in Irlanda care sufera de depresie. Nu stiu din ce cauza ca ea in fiecare zi imi spune cate ceva diferit. Cu regret eu doar la telefon vorbesc cu ea ca eu sunt in Roma. Ma gandesc ca ai putea sa o ajuti. Te vad ca o persoana foarte sociabila si pozitiva.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.