Recunoștința unui fiu: „Fericită. Aș vrea mereu s-o știu pe MAMA fericită” //Andrei Dragulean

„Ce folos că eram lângă mama dacă o vedeam că are nevoie de ajutor, iar eu nu puteam face nimic pentru ea?” – și-a zis Andrei Dragulean acum 4 ani când a luat decizia să plece din Moldova. Avea serviciu foarte bun, cu salariu peste medie, dar … el vrea alt viitor pentru noua sa familie.

img_6215
Andrei Dragulean

„Cel mai mare cadou pentru un părinte este recunoștința din partea copiilor săi”, scriam recent pe pagina de Facebook „Sunt părinte conștient”, inspirația venindu-mi tocmai de la Andrei Dragulean. Chiar de-i economist de profesie, inima lui Andrei își transmite dorul prin corzile chitarei. Închide ochii, simte și apoi cântă.

Așa a apărut și emoționanta melodie „Lacrimă de mamă” (vedeți video aici: Facebook: Sunt părinte conștient//„Lacrimă de mamă” de Andrei Dragulean”).

Eu: De ce economie și nu conservator?

Andrei Dragulean: Am ales economie pentru că îmi plăcea matematica și această profesie pe atunci îmi inspira mai multă încredere în viitor. Dar niciodată nu am intenționat să las muzica. Este o pasiune. Deseori sunt întrebat cum combin cifrele cu notele muzicale și unii care îmi sugerau că ar trebui să aleg una din ele că știi cum e cu cei doi iepuri. Eu, însă, le răspund: Ele nici nu trebuie să se intersecteze. Cifrele sunt pentru carieră și vin din cap, notele – pentru suflet și se trag din inimă.”

andrei-biografie

Citeşte şi: Şi ce mai contează mesele doldora de sărbători dacă … Dacă MAMA e bolnavă?

Eu: De unde vine pasiunea pentru muzică? De când? Ai exemple în familie?

Andrei D.: Din câte știu eu, nimeni din familia noastră nu a făcut muzică de performanță, dar toți adoră muzica. Bunelul Nicolae a avut o voce deosebit de puternică, tata a cântat la chitară, mama în ansamblu – toți îmi sunt exemple. Dar prima sclipire în ochii mei s-a produs când aveam 6 ani. Văzusem o fotografie din tinerețea tatălui meu când cânta la chitară într-un camping cu mai mulți scouți. Anume acea poză mi-a provocat interesul față de muzică.

Eu: L-am auzit pe Matei (n.r. fiul lui Andrei de 2,5 ani) că deja fredonează mai multe melodii în timp ce atinge strunele chitarii tale. Îl vezi un viitor muzician?

Andrei D.: Am început să fredonăm câteva cântece împreună. Sper să fie pasionat de muzică și dacă așa va fi, va avea tot sprijinul meu pentru a deveni un muzician de calitate.

Citeşte şi: Să ne jucăm cu copiii şi nu cu LIKE-ul. Timpul zboară cât zici Tik Tak

Eu: Artiști irlandezi renumiți ca Damien Rice, Glen Hansard sau Bono au debutat cu muzica de stradă. Având în vedere că ești stabilit cu traiul în Irlanda, poate încerci și tu?

Andrei D.: De ce nu? Este nevoie doar de făcut primul pas. Este un punct de pornire, de promovare care poate aduce o schimbare, una de succes. Mă bucur mult pentru cei talentați care au posibilitatea și curajul să o facă.

andrei-cumama-lui
Andrei cu mama lui, 4 ani în urmă

Citeşte şi: Şi pe mame le dor câteodată, nu-i aşa?

Doamna Ira, mama lui Andrei are 56 de ani și, pe lângă cei 3 copii ai săi, ea a educat alte câteva sute de copii din raionul Florești, fiind educatoare de profesie.

mama-lui-andrei
Doamna Ira

Andrei D.: Prima femeie pe care o va iubi un bărbat este mama lui. Eu am acest sentiment. La mama găsim mereu protecție, susținere, încredere. Ea mereu a fost și rămâne foarte iubitoare și grijulie. Ne-a iubit pe toți egal și îi sunt recunoscător pentru tot, pentru viață.

Eu: Ți-e dor de mama ta. O simt și din melodiile tale. Cum ai vrea să o ții minte mereu?

Andrei D.: Dorul de mamă rămâne veșnic. Mai ales că distanța e mare și asta apasă și mai mult. Fericită. Aș vrea mereu s-o știu pe mama fericită.

Poţi asculta cântecul fiului imigrant: LACRIMĂ DE MAMĂ aici. Muzică şi text: Andrei Drăgulean

Eu: Psihologii spun că băieții care nu au parte de un sentiment de siguranță din partea mamelor pot avea probleme comportamentale în viața de adult. Matei al vostru are acum 2,6 ani. Cum visezi să fie relația lui cu Aurelia, soția ta?

aurelia-si-matei
Aurelia, Matei şi bebeluşul din burtică 🙂

Andrei D.: Sper din toată inima să fie una firească. Matei să aibă parte de sentimentul de siguranță din partea mamei, plus respect și dragoste reciprocă.

Citeşte şi: Este PERFECT! Fiul nostru Bogdan  IONEL

MENŢIUNE: Acest text este scris pentru Sunt părinte conștient, campanie inițiată pentru părinții conștienți din Moldova. De asemenea, Andrei Drăgulean poate fi numit pe bună dreptate Ambasador al țării noastre, promovându-ne atât de melodios în Irlanda 🙂 Vezi proiectul 100 de ambasadori

Citeşte şi: Despre ai noştri, cei plecaţi de acasăblog-de-concediu

3 gânduri despre „Recunoștința unui fiu: „Fericită. Aș vrea mereu s-o știu pe MAMA fericită” //Andrei Dragulean

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.