Satisfacția mamelor de a … spăla chiloții copilului (pufoși)

Poate că Bogdan la 3 ani va ști deja să arate corect toate figurile geometrice, apoi va calcula aria unui patrulater convex, va enumera toate capitalele din Africa sau va face analize privind politicile externe ale Republicii Moldova/Irlanda și nu numai. Poate. Bineînțeles că voi exploda atunci de mândrie. Fie că va face asta la 3 ani sau „un pic” mai târziu, dar …

Eu de exact un an radiez la propriu de fericire atunci când … spăl sau pun la uscat chiloții lui Bogdan. Mi-am promis că voi scrie despre asta pe blog în momentul în care voi fi sigură că nu ne mai întoarcem la scutece și iată-mă-s cu textul în fața ta. Dacă în acest moment vrei să râzi, atunci nu mai continua să citești textul meu, iar dacă ai vrea să afli care e secretul nostruBogdan de la 1 an și 3 luni folosește olița, atunci te invit să descoperi lumea noastră colorată, citind cele ce urmează.blog-02

Regula după care am pornit eu încă de la nașterea lui Bogdan este:

Cu cât mai confortabile și calitative sunt scutecele,

cu atât mai ușor e procesul de deprindere la oliță.blog-03

 Să explic.

Un bebeluș curat, spălat, uscat este un bebeluș liniștit, iar marele merit în acest sens, părerea mea, îl au scutecele. Tare mult mă bucur că am născut în vremea când scutecele de unică folosință nu sunt un lux (așa a fost cu primul meu nepot, născut în 2000) și că le găsesc în fiecare farmacie, magazin. Ele-s doar o parte atât de esențială a recuzitei folosite în asigurarea igienei optime a bebelușului.

blog-3

Fiind cu primul copil, pășind într-o lume a necunoscutului, fiecare bubiță, punct roșu pe corpul lui Bogdan era cel mai mare monstru pentru mine. Văzusem la fetița unei prietene ce înseamnă iritație de scutec și NU, am zis că nu pot admite că așa ceva s-ar putea întâmpla cu Bogdan. Încă de când eram însărcinată eram preocupată de acest aspect și tuturor mămicilor cu 2 sau mai mulți copii le făceam un adevărat interogatoriu pe acest subiect. Cum îmi dau seama că un scutec este confortabil? Cât de rigide/elastice ar trebui să fie? Care sunt cele mai absorbante? Care alte detalii ar trebui să mă intereseze?

blog-4-1
Bogdan, Silvia și bebe Andreea

După ce am încercat și multe alte tipuri de scutece, am rămas la Pufies pentru că acestea corespundeau întru totul cu ce așteptări aveam eu. Totodată, îi mulțumesc Silviei, vecina mea (vezi foto în dreapta și jos) că mi le-a recomandat. Și Călin, fiul său de 3 ani, și Andreea, fetița de 4 luni le-au probat, purtat și „savurează” încă fără nicio alergie sau altă incomoditate.

blog-6
bebe Andreea

Totuși, care e legătura între scutecele Pufies, chiloții pufoși ai lui Bogdan (joc de cuvinte ales intenționat) și oliță?

Așa cum chiloții oferă confort, siguranță și mult aer, așa și scutecele Pufies:

  • – nu strâng, lasă piciorul/burta libere;
  • – pielea respiră;
  • – nu deranjează în timpul mersului;
  • – menține pielea uscată în timpul somnului.

În plus, sunt și vesele, colorate, jucăușe. Trebuie să recunosc că pe lângă calitatea și absorbția lor, ador design-ul haios al scutecelor Pufies. Nu de alta, dar parcă nu mai miroase atât de urât când vezi niște palmieri, păsărele, steluțe sau alte culori aprinse.blog-05

Așa că, obișnuit fiind cu această stare de confort, Bogdan nu a sesizat că nu mai poartă scutec, ci chiloți. Atunci când am remarcat că el face un semn anumit că vrea pipi sau nr.2 (era suficient, uneori, să clipească mai rapid că deja îl înțelegeam), am trecut la purtatul chiloților. Era luna mai, cald și bine, perfect pentru a alerga pe afară în chiloți. Și  … HOP! Spre deosebire de scutec, dacă făcea pipi în chiloți, deja era umed, simțea disconfort, stare care l-a ajutat să învețe că olița îi este salvarea. Procesul a fost foarte rapid și simplu: ziua – chiloți, noaptea – scutec, până a înțeles că pipi trebuie la oliță și nu în chiloți, căci altminteri nu mai e la fel de confortabil.

Timp de 2 săptămâni Bogdan a devenit cel mai bun prieten cu chiloții și olița, iar pentru asta chiar că sunt recunoscătoare scutecelor. Și eu chiar cred că o legătură atât de strânsă trebuie să fie între un scutec calitativ și chiloții care îi oferă aceeași comoditate. Eu nu am țipat, nu m-am enervat, nu am spălat pipi sau nr. 2 prin casă. A fost momentul potrivit când am înlocuit un confort cu alt confort – scutecul cu chiloții.

Ar fi ca în exemplul:

Ai un corp sănătos dacă mănânci sănătos. = Vrei să porți chiloți confortabili dacă ești obișnuit deja cu scutece confortabile.

Așa că, dragă cititorule, nu râde când îți spun că mare mi-e satisfacția când îi spăl chiloții lui Bogdan. Eu simt că băiatul meu crește.

Iar dacă ați ajuns și să citiți întreg textul meu, spuneți-mi cum a decurs în familia voastră procesul de trecere de la scutece la oliță?

blog-4
„Tweet, Tweet!” – cântă cucul 🙂

Eu am ales pentru Bogdan scutecele Pufies pentru că oferă același confort, siguranță și mult aer, asemenea unei perechi de chiloți și le recomand cu drag tuturor bebelușilor. Apropo, mai multe despre ele puteți găsi și voi pe site-ul lor oficial: www.pufies.com

 

2 gânduri despre „Satisfacția mamelor de a … spăla chiloții copilului (pufoși)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.