Și ce mai contează mesele doldora de sărbători dacă … Dacă MAMA este bolnavă?

Un cuplu. O familie. Un copil. Fericire. Al doilea copil. Împlinire. Al treilea copil. Renaștere. Al patrulea copil. Speranță. Al cincilea copil. Ce poți să mai vrei de la viață?

Cam așa ar fi evoluția fericită a unei familii binecuvântate cu mulți copii, cu pâine și sare pe masă, cu casă acasă și toți sănătoși. Într-adevăr: oare îți poți dori mai mult?

SĂNĂTATE! Așa țin minte că și tata îmi spunea, când nici nu înțelegeam ce înseamnă acest cuvânt: „Dacă părinții vor fi sănătoși, vom avea de toate.” Și ce mai contează reparațiile „euro”, perdele de mii de lei, haine de brand, mese doldora de sărbători dacă …. Dacă mama este bolnavă?

15193588_1815343745375926_4466044850944376577_n
Familia Tatianei din Căușeni

Nenorocire mare a dat peste familia O. din raionul Rîșcani. Cancerul fură ani întregi din viața Marcelei, o mamă care și-ar dori să îi petreacă având grijă de ea, de cei 4 copii ai săi, de familie.

La fel de dureros e și cazul Tatianei din Căușeni, mamă a 5 copii, mezinul căreia abia de a învățat să stea pe propriul funduleț. (vezi foto sus)

logoEste noua campanie a organizației mele de suflet LOVE IS KIND. Cu ajutorul vostru, al tuturor sperăm să Dăruim căldură pe timpul rece de iarnă. Mă adresez în special familiilor cu mulți copii pentru că voi puteți înțelege cel mai bine cum se împarte felia de pâine sau cum ultima farfurie de borș îi satură pe toți ai casei.

14322185_10154495267728209_6207324659926467892_n
Irina Basarabeanu

Irina Basarabeanu, președinte Love is Kind: „2 familii, 9 copii și destine încercate din greu de viață… De fapt, când am primit lista cu familiile din Moldova care au nevoie de ajutor, mi s-a frânt inima pentru că am fost pusă în situația de a alege între o mamă solitară cu 6 copii sau o mamă cu 4 copii și bolnavă de cancer sau niște părinți cu un copil de 7 zile de viață, fără adăpost și alungați de la stână. Căci acolo își aveau traiul …

Și atunci pe cine alegi? A cui soartă este mai tristă și mai grea? Cui dăm prioritate? Până reușim să ajutăm noi o familie, un alt copil așteaptă trist să îi vină rândul. Și mai trece o noapte pentru el așa cum au trecut și altele: fără speranță în Moldova noastră frumoasă și tristă.”

Aici puteți Dona căldură sau măcar să citiți povestea rece a Tatianei și Marcelei

15178037_1815339828709651_3670890813390615192_n
Marcela

Unele donații se fac pentru a construi monumente, clădiri inutile.

Acum vă invit să donați pentru lemne de iarnă și haine.

Love is Kind: Să dăruim căldură iarna

Pe chipurile lor frumoase, dar chinuite de soartă, se citeşte un amalgam de durere şi speranţă. Este vorba despre familia O. din raionul Rîşcani, eroii campaniei “Dăruim căldură iarna”.

Marcela, invalidă de gradul II, şi soţul ei, invalid de gradul III, cresc împreună patru (4) copii minunaţi. Dumitriţa de 15 ani, Ion -16, Constantin – 13 ani şi Maxim – 4 ani.

Greutățile nu i-au ocolit pe aceștia atunci cînd au primit vestea că Marcela, mama celor 4 copii, a fost diagnosticată cu cancer. Pe lîngă boala crîncenă şi necruţătoare, Marcela mai suferă şi de hernie cerebrală, care îi afectează membrele superioare, fapt care o face absolut neputincioasă în faţa treburilor gospodăreşti. Cel mai mare ajutor al Marcelei este Dumitriţa, fata de 15 ani care le face pe toate în jurul casei: spală, coace pîine, calcă haine, etc.

Aici puteți Dona căldură sau măcar să citiți povestea rece a Tatianei și Marcelei

iz3lx5m6rahc73znqxl0

tzea8oa3ikbsv7qjwemuÎn ajunul sărbătorilor de iarnă ne dorim ca fiecare copil să zîmbească, să fie absorbit de spiritul Crăciunului și să uite pentru cîteva clipe de povara de adult pe care o poartă, să se lase învăluiți de lumea lor – lumea copilăriei! Împreună le putem oferi căldură în această iarnă.

Aici puteți Dona căldură sau măcar să citiți povestea rece a Tatianei și Marcelei

Despre organizația de caritate aflați mai multe detalii fie de pe pagina de Facebook: LOVE IS KIND, fie de pe site: http://www.loveiskindcharity.com

2 gânduri despre „Și ce mai contează mesele doldora de sărbători dacă … Dacă MAMA este bolnavă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.