Adriana BOROȘ: Ascultăm atât de mult societatea, încât uităm să ne auzim pe noi înșine

Sunt atât de multe momente în viața mea de mamă, soție, fiică, soră când aș vrea să o pot scoate pe Adriana Boroș din buzunar și să o las pe ea să-mi depășească problemele de comunicare. Teoria o știu, ori cred eu că o știu, dar iată clipele de furtună mă fac să-mi pierd îndemânarea.

Citește despre campania „Sunt părinte conștient” aici: De ce „Sunt părinte conștient”

Și vreau să fiu mai bună. Vreau să evit țipetele, să ignor palmele care nu doar că nu rezolvă nimic din acele situații „culminante”, dar mai și crează o prăpastie între mine și interlocutorul meu.Afiș 21 august

Și vreau să învăț cum să fiu mai bună. Pentru aceasta citesc, mă informez continuu, particip la toate atelierele, șezătorile dedicate subiectului de parenting (atât cât permite și buzunarul, bineînțeles, pentru că, de regulă, acestea sunt destul de scumpe).

Adriana Boroș, cea care vine pe 21 august la Nisporeni la cel de-al treilea eveniment din campania „Sunt părinte conștient” a spus: „Parenting nu înseamnă ce face copilul, dar cum reacționăm noi, părinții”. Și am auzit-o zicând asta prin iulie, la una din întâlnirile Clubului Părinților Conștienți, fondat tot de ea, atunci când am și cunoscut-o personal.

La acest tip de întâlniri participă un grup de maximum 30 de persoane care vin fie să-și împărtășească emoțiile, fie să caute soluții, fie să „mai iasă din casă”. Confidențialitatea discuțiilor este asigurată.

Această prezentare necesită JavaScript.

„Fiica mea de 3 ani are un anumit comportament când e cu mine și altul când e cu părinții mei, cu tatăl ei sau oricine altcineva. Cu ei nu țipă, nu plânge, nu urcă și coboară pe toate scările posibile, nu găsește mereu motiv de năzbâtii. Este liniștită, cuminte, ascultătoare. Unde o pui, acolo stă. Cu mine însă e insuportabilă. Plânge, strigă, se alintă. Cum să rezolv această problemă?” – spunea Ludmila (nume schimbat) o mamă care plângea în hohote, având certitudinea că ea undeva greșește în educația fiicei sale.

Am lăcrimat și eu, empatizând, chiar dacă Bogdan încă nu a trecut prin așa crize și deja încercam să-mi dau seama cum aș proceda eu. Eram aproape sigură că da, Ludmila greșește undeva.

Citește despre campania „Sunt părinte conștient” aici: De ce „Sunt părinte conștient”

După ce s-a calmat, după ce a trecut furtuna, Adriana Boroș, psiholog de înaltă calitate și zic asta cu tot respectul, a întors roata așa cum eu chiar nu m-am așteptat: „Dar nu te-ai gândit că, de fapt, fiica ta se comportă astfel cu tine pentru că DOAR CU TINE ea se simte liberă? Doar cu tine ea își dă frâu liber tuturor emoțiilor pentru că nu îi este teamă că va fi judecată? Cu ceilalți ea este ascultătoare ori supusă pentru că nu știe sau îi este frică de cum vor reacționa. Ea știe sigur că dragostea ta este necondiționată și știe că o iubești chiar dacă țipă. În plus, prin lacrimi ea-și eliberează toată energia negativă acumulată, iar tu ești acolo să o susții. NU greșești nimic. Din contră, ești cea mai bună mamă pentru ea.”

Afiș 21 august

O urmăresc pe Adriana Boroș de multă vreme și îi mulțumesc și pe calea blogului că a acceptat să vină la Nisporeni să se întâlnească cu familia mare de părinți conștienți adunată prin intermediul campaniei pe care am pornit-o eu și echipa mea minunată de voluntari din Nisporeni.

Citește despre campania „Sunt părinte conștient” aici: De ce „Sunt părinte conștient”

  • Cum depășim cu calm isteriile copilului?
  • Cum să fim părinți răbdători?
  • Cum să ne gestionăm propriile emoții?
  • CUM SĂ VORBIM CA SĂ FIM AUZIȚI DE COPIII NOȘTRI?

13423423_1729876577290578_1138084008_nAcestea, dar și alte subiecte fierbinți din relația atât părinte-copil, cât chiar și dintre noi, adulții le vom discuta împreună cu Adriana Boroș. Vine din România special pentu campania „Sunt părinte conștient” și sunt sigură că mulți părinți își vor dori să o mai invităm.

Adriana BOROȘ, adepta educației de la egal la egal: „Ceea ce credeam eu că înseamnă educația copiilor nu se pupă deloc cu realitatea. Care este rolul meu ca părinte: să îl pedepsesc pentru o anumită greșeală comisă sau să îl ghidez ca data viitoare să nu o mai repete? Din păcate, avem tendința să ascultăm atât de mult societatea încât uităm să ne auzim pe noi înșine.”

Veniți să o cunoașteți pe Adriana Boroș, dar și să vă răspundă la întrebările, fricile, nedumeririle pe care le aveți duminică, 21 august, ora 11:00, restaurantul „PABINIS” (lângă Piața Centrală). Detalii aflați de la 0697 52 102 sau 0698 20 071. Totodată, dacă veți dori să întrebați ceva în privat, vă veți putea apropia de Adriana după eveniment.

Logo Sunt parinte constient cu text

2 gânduri despre „Adriana BOROȘ: Ascultăm atât de mult societatea, încât uităm să ne auzim pe noi înșine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.