Apel către diasporă: ACUM aveți ocazia să vă mândriți cu Moldova! #haiAVAI

UPDATE: Apar reacții: 60 de share-uri într-o noapte, peste 100 de like-uri, comentarii … Dar donații câte?
anna gusan

c vlas
_______________________
Dragul meu prieten, cunoscut și necunoscut, plecat departe de Moldova, a ajuns și la tine știrea despre cât de bogată, fițoasă și frumoasă este fiica deputatei Ivanov? Ai citit această știre prospecioară în presa internațională?

Eu nu. Trec peste astfel de titluri foarte rapid. Nu mă interesează aceste subiecte. Ba chiar mi-e rușine că prietenii mei din Anglia, America, Franța ș.a. citesc despre noi așa ceva. TU știi care este realitatea în Moldova …

index
AVAI Movement

DAR cum te-ai simți dacă într-o bună zi amicul tău italian, francez, american, rus, canadian, brazilian ți-ar spune: „Wow! Ești din Moldova? Țara în care s-a inventat CEA MAI BUNĂ mașină adaptată necesităților persoanelor aflate în scaun cu rotile? Wow! Aveți o țară creatoare de genii, bre’!”

Nu zâmbi ironic. Aceasta chiar ar fi posibil dacă ne ajuți să colectăm 21 000 de dolari pentru ca proiectul AVAI Movement să fie pus „pe roate”. O nimica toată, când numeri câți de-ai noștri sunt plecați în lumea largă și care ar putea dona câte un … dolărel.

AVAI Movement este o idee nu doar ingenioasă, curajoasă și minunată, ci și foarte utilă. Tinerii talentați Adrian Vlas și Ion Ababei sunt încă studenți la Universitatea „Gh. Asachi” din Iași, România, originari fiind din raionul Hîncești, Republica Moldova. Ei au creat conceptul de mașină cu o platformă specială pentru scaunul cu rotile – un mecanism automatizat care ridică și adaptează șoferul în fața volanului.

masina_iconite-01_1_wuuqis

Nu te voi încâlci acum în prea multe detalii tehnice. Citește singur și convinge-te:

 • Dacă vrei să afli mai multe detalii tehnice despre mașina AVAI, dar și cum POȚI DONA, detalii aici: www.indiegogo.com/AVAI car
 • Dacă vrei să îi contactezi pe Adrian Vlas și Ion Ababei, click aici: AVAI Movement
 • Dacă vrei să începi deja să te lauzi cu această invenție, află că tinerii ingineri au luat premiul ÎNTÂI la cel mai mare salon de inventică din Europa de Sud-Est. Video aici: AVAI la EUROINVENT

  index
  Protagoniști în selfie: Constantin Vlas, coordonatorul proiectului AVAI Movement, Adrian Vlas și Ion Ababei, inginerii autori ai mașinii AVAI și cupa EUROINVENT

Dar, te rog eu mult, nu fi indiferent. Ajută-ți Moldova să „se miște” cu AVAI!

13015274_10206344190512195_1452701586294931108_n

Campania de colectare a banilor pentru mașina AVAI a fost lansată de mai mult de o lună în urmă, dar cu foarte mici rezultate. Au fost adunați puțin peste 4000 de dolari până în acest moment. De pildă, 180 de share-uri a filmulețului lor de prezentare (click aici: ) în doar 35 de ore nu au adus niciun leu și se pare că apariția în presa din Moldova nu prea au impact.

Cum poți ajuta și tu? Povestește despre AVAI Movement tuturor camarazilor tăi din țara în care te afli. Poate poate, cine știe, unul dintre ei ar vrea să doneze un dolar. Sau, și mai minunat ar fi, căută sponsori, parteneri, companii care ar vrea să se implice. Sunt sigură că dacă intri la șeful tău, sugerându-i să doneze 10 dolari pentru o mașină creată pentru persoanele aflate în scaunul cu rotile, va accepta. În plus, îți faci și tu publicitate pozitivă în fața lui. Încearcă!

Poți să îmi scrii mie oricând dacă vrei mai multe detalii. Pe Constantin Vlas, fratele lui Adrian și coordonatorul proiectului AVAI Movement îl cunosc personal și cu toată încrederea mă implic și eu în această campanie de colectare de fonduri.

Ori, spune tu, cu ce altceva mai ingenios se poate mândri Moldova? #haiAVAI !!!

1dsa
Frații Constantin și Adrian VLAS alături de Alex Gomaniuc, băiatul căreia i se dedică invenția AVAI Movement

Constantin Vlas: „Acest proiect nu vrea să se limiteze la soluționarea unui singur caz, ci își propune obiective pe termen lung:

1. Realizarea visului unei persoane în scaun cu rotile, dar în același timp, echipa vine cu o soluție practică și accesibilă pentru o anumită categorie de oameni;

2. Sensibilizarea opiniei publice față de aceste persoane. Știm cu toții că atât în Republica Moldova, cât și în România accesul către instituții publice sau private, dar și transportul public nu este adaptat la necesitățile oamenilor în scaune cu rotile;

3. Venim în susținerea inițiativelor de crowdfunding din Republica Moldova; 

4. Mișcarea își propune să susțină inițiativele creative în Republica Moldova. Întrucât studenții de la universitățile tehnice nu au mari oportunități de a-și realiza ideile, vrem în viitor să creăm un hub care să întrunească toate condițiile necesare pentru ca oamenii cu idei și inițiative inginerești să poată crea.

13237859_1753659388245202_9157458636680725253_n
De la stânga la dreapta: Constantin Vlas, coordonatorul proiectului AVAI Movement; Adrian Vlas și Ion Ababei, inginerii autori ai mașinii AVAI

Constantin Vlas, coordonatorul proiectului AVAI:

„Inovatia nu e în mașină, e în platforma care nu doar că poziționează automat șoferul în fața volanului, dar mai și încarcă bateriile scaunului cu rotile, asigurându-i o autonomie de 40 km. Dacă această mașină va fi construită și se vor aduna bănuții necesari pentru dezvoltarea acestui concept, asta va însemna că ORICE persoană care folosește un scaun cu rotile va putea să-și cumpere platforma, nu mașina. Costurile unei platforme ar fi mult sub prețul unei mașini gen „kenguru”. Masinile de genul care sunt puse în vânzare au un cost foarte mare și chiar dacă gasești ceva mai ieftin, te pui pe gânduri când o analizezi din mai multe puncte de vedere, mai ales al siguranței.”

indexSursa foto: Facebook/AVAI Movement

blog de concediu

2 gânduri despre „Apel către diasporă: ACUM aveți ocazia să vă mândriți cu Moldova! #haiAVAI

 1. Salut , e un lucru foarte bun pentru astfel de persoane dar fiind si eu in asa situatie in scaun rulant as dori sa cunosc aproximativ pretul finat care va fi (de vinzare) a acestei masini stiind ca celea KENGURU costa 25 000 $ si consider ca persoanele cu asa probleme de sanatate nu au asa surse de asi procura acest automobil.

  Apreciază

  1. Salut, Valentina.

   Îl voi ruga pe Constantin Vlas, coordonatorul acestui proiect să îți răspundă. El cunoaște toate detaliile.

   Revin cât mai curând.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.