UPDATE//Tripleții din Micăuți mai au nevoie de scutece

ACTUALIZARE 29.03.2016
ANUNȚ IMPORTANT privind colectarea donațiilor pentru familia Ciutac din Micăuți, Strășeni: Persoana responsabilă de colectare este Cristina Mastac. Numărul ei de telefon: 0699 39 897.
12829021_553096538189034_3486904930793153315_o
Cristina Mastac

Ea va merge pe 12 aprilie să ducă donațiile și până atunci reușiți să transmiteți și voi ajutoarele voastre.

_______________________________

Mesajul Cristinei: „Mămici, eu planificam să ajung pe 5-6 aprilie la Tatiana, dar totusi ma retin pâna pe 12, ca am citeva rude care vor sa trimita de peste hotare ajutor. Asa ca

pe data de 10 aprilie, voi fi de la 9.00 pina la 16.00 la hotelul Codru,

la Târgul de Caritate pe care il organizăm. Dacă va este comod, puteti aduce acolo pungile, daca nu – mă puteți suna la 069939897.”

Daca aveti un umidificator si nu-l mai folositi sau un inhalator puteti sa-l aduceti pe 10 aprilie la hotelul Codru, unde Cristina Mastac colecteaza ajutor pentru Tatiana. Desigur ar mai avea nevoie si de 2 patucuri, caci bebelusii cresc repede!

________________________________________
Azi am vorbit la telefon și cu Tatiana – mama tripleților din Micăuți (Strășeni), și cu doamna Eugenia, mama acesteia.
Mi-au zis clar că de haine nu mai au nevoie, iar cele pe care le au deja în plus le vor dona altor familii din sat care așteaptă copii. Cică sunt 21 de femei însărcinate și, conform spuselor medicului de familie din satul Micăuți, din anul 1986 nu au mai fost atâția copii. Îmbucurător!
_________________________________________
Eu nu mă mai duc pe 10 aprilie. Îmi voi amâna vizita pentru mai târziu, când se va recupera definitiv tânăra mămică și vă sugerez să faceți și voi astfel.
***

„Haine sigur nu mai trebuie, să fie sănătoși copiii să le poarte pe toate astea. Scutecele însă se termină foarte repede. Și șervețelele umede, și laptele praf”, îmi zice bunica Eugenia.

IMG_0178.jpg
Sursa: http://www.thewoman.md

 Așa cum probabil face o țară întreagă, urmăresc și eu drama nemărginită a mamei de tripleți încă de la primul articol apărut în presă, semnat de Alina Matei. Andrei era ocupat cu Bogdan și m-a rugat să îi citesc cu voce tare întregul text. Nu am putut. Mi se aduna un nod de lacrimi în gât după fiecare paragraf …

THEWOMAN.MD: După ce, timp de 7 ani, Tatiana și Anatol s-au chinuit să aibă copii, iar procedura de fertilizare in vitro le-a oferit șansa de a deveni părinții a trei copii de-odată, Anatol a decedat într-un cumplit accident rutier. Cu trei luni înainte de a se naște micuții.

Femeia, profesoară de artă plastică și educație tehnologică din satul Micăuți, raionul Strășeni, trăieşte o adevărată dramă, pe care a dezvăluit-o abia acum, la o săptămână de când a devenit mămică. A născut tripleți, două fetițe și un băiețel, rod al dragostei cu soțul Anatolie, omul drag care a lăsat-o fără puteri și fără sprijin. Nici astăzi nu concepe gândul că a rămas fără el.

“Mi-e greu să accept. Mă gândesc că a plecat undeva și va veni. Deși știu și simt că de acolo, de sus, ne ajută în permanență”, ne spune cu durere.

Citește restul articolului scris de Alina Matei aici.

Tatiana a născut la 36 de săptămâni, pe 16 martie 2016, prin cezariană, două fete și un băiat: Otilia a venit pe lume prima, cântărind 2, 635 kg și 50 cm, apoi a fost rândul lui Anatol, de 2,180 kg și 46 cm, după care a apărut și mezina Dumitrița, de 2,499 kg și 47 cm.

the woman
Sursa: http://www.thewoman.md

O coincidență frumoasă e că doamna Eugenia, bunica tripleților și mama Tatianei Ciutac vinde produse de lactate în apropiere de atelierul de croitorie al surorii mele și se cunosc. Imediat am contactat-o telefonic și păstrăm astfel legătura. I-am zis că sun din partea organizației de caritate „Love is Kind” și că am dori să o ajutăm. Între timp, alte sute de persoane cu sufletul mare au reușit să doneze deja haine pentru copii, un cărucior dublu, trei scaune pentru mașină, scutece, medicamente, produse alimentare, praf de spălat, și bani.

Ieri, întrebând-o ce altceva le lipsește, doamna Eugenia îmi zice:

„Nici nu ne-am așteptat să fie atât de receptivă lumea. Avem haine chiar și pentru când vor merge copiii la școală și chiar ne-ar ajunge să donăm altor familii nevoiașe. Recent am mai fost anunțate că încă 8 saci cu haine vin din Germania. Haine sigur nu mai trebuie, să fie sănătoși copiii să le poarte pe toate astea. Scutecele însă se termină foarte repede. Și șervețelele umede, și laptele praf. Pentru un copil folosim aproximativ 6-8 scutece în 24 de ore, dar noi avem trei. Acesta ar fi cel mai mare ajutor acum. Și mașina de spălat automată s-a stricat, dar ne descurcăm și cu cea manuală și nici de lighean nu fugim. Bine că avem ce spăla.”

Așadar, transmit mesajul familiei Ciutac din Micăuți mai departe. Tânăra mamă roagă să vă amânați vizitele la ei acasă după sărbătorile pascale. Acum este slăbită (nu are nicio lună de când a născut prin cezariană) și e mereu obosită. Personal, voi transmite donația mea direct bunicii Eugenia și vă îndemn să faceți și voi astfel.

Toate mamele care au născut pot să înțeleagă cât e de complicată prima perioadă post-partum, iar în cazul ei e de 3 ori mai obositor.

P.S.: Am stabilit cu bunica Eugenia că ne întâlnim duminică, 10 aprilie. Am făcut împreună lista cu lucrurile necesare pentru această perioadă:

– scutece (de dorit „Pampers”, căci de la alte mărci bebelușii au alergie),

– șervețele umede pentru igiena bebelușilor,

– cremă protectoare Bepanthen,

– ceaiuri pentru sporirea lactației.

Dacă doriți să ajutați și voi, donând ceva din această listă sau orice altceva, îmi puteți scrie pe mail: natalialuncas@gmail.com sau mă contactați pe Facebook: www.facebook.com/Natalia_Luncas_Ionel.

2 gânduri despre „UPDATE//Tripleții din Micăuți mai au nevoie de scutece

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.