De ce NU sunt de acord cu Urania Cremene? // All About Parenting

„Îni vini să-ți trag una, să intri în pământ și să nu ti mai văd!” – a strigat o mamă fetiței sale în timp ce ieșeau ieri din farmacie. Nu știu care era motivul supărării mamei, dar am văzut în ochii micuței de vreo 5 ani cum încerca să se ascundă de toți care mai așteptau în rând. Avea lacrimi înecate și am simțit că i s-a făcut rușine când ni s-au intersectat privirile.

12898225_835629789882370_2038161317118692499_o
Sursă foto: Evenda

 „A crește un copil știe oricine. Adică îi dai să mănânce, îi dai haine, îi cumperi o jucărie și el crește. Oricum crește. A educa un copil, în schimb, necesită cu totul alte abilități pentru că în această situație te gândești la termen lung, nu doar la ziua de mâine. Adică înveți să acționezi, să gândești situațiile și să le planifici. Nu mai reacționezi doar așa cum îți vine”, este de părere URANIA CREMENE, expert în parenting.

 

Săptămâna trecută am fost la un seminar gratuit organizat de acest renumit trainer care face val-vârtej prin România cu ideile sale non-conformiste de „părințeală”. Venită la Chișinău să se întâlnească cu peste 400 de persoane (nu toți erau părinți), Urania Cremene a prezentat „18 tehnici pentru a crește un copil echilibrat”, în viziunea ei. Empatia, iubirea necondiționată, comunicarea continuă, greșeala ca oportunitate sunt doar câteva dintre acestea și dă click aici dacă vrei să citești toate tehnicile. Scopul meu e să îți spun acum altceva.

Ceea ce face Urania Cremene este minunat: învață părinții să devină conștienți că sunt părinți.

Ideea de bază a seminarului a fost că un copil crește echilibrat dacă îi sunt satisfăcute 3 nevoi psihologice: conectare, competență și control. Neglijarea oricăreia dintre aceste 3 nevoi poate duce la lipsa cooperării cu părinții, lipsa motivației interioare, lipsa de interes, stres sau chiar depresie. Pentru fiecare dintre aceste 3 nevoi, trainerul parental din România a prezentat câte 6 tehnici de relaționare însoțite de exemple de Așa DA / Așa NU.

11204481_10208677615528608_2369138725327504455_nAm intervenit și eu, cerând un sfat: Ce facem cu societatea care (ne)intenționat se implică în educația copiilor? Ce facem cu cei care ne bruschează copiii sau își permit să le facă observații „nevinovate” în viziunea lor, dar extrem de dăunătoare pentru starea emoțională a micuților? În casa mea nu există scaunul/colțul rușinii, „ia, ia, ia, bătaie!” sau „e rușine să plângi că ești bărbat”. Aș putea vorbi ore în șir despre ce influență negativă cred eu că are această atitudine asupra copilului și ce consecințe, complexe, inhibare, stări depresive poate avea în viața copilului devenit adult.

CITEȘTE ȘI: Vecina de la etaj către soț: „Nu mai rage atâta!”

Sfatul Uraniei: „Nu putem schimba societatea, dar putem influența. Cum? Aflați din programul inițiat de mine „All About Parenting”. Și despre acest program a vorbit tot seminarul… (Aha! Deci ăsta a fost scopul seminarului: teasing!)

12909600_835626279882721_6551493024204512414_o(1)
Sursă foto: Evenda

This slideshow requires JavaScript.

Cu ce NU sunt eu de acord?

Din păcate, continuitatea acestor workshop-uri e cu plată și iată anume cu acest aspect eu nu sunt de acord: cu prețul acestor sfaturi de aproximativ 1000 de dolari! (397 RON un modul, programul „All About Parenting” de Urania Cremene conținând 9 module)

Poate ea nu realizează ce impact are asupra societății atât din România, cât și, deja, din Republica Moldova. Ea nu numai prezintă, ci și are abilitatea de a convinge că NU pedeapsa este mecanismul care creează adulți eficienți.

Dacă ar împărtăși aceste cunoștințe cu un public mai larg, din mai multe clase sociale, poate ar reuși să influențeze comportamentul educatoarei de la grădinița privată din București, poate s-a reduce numărul adolecenților care se sinucid, poate s-ar micșora numărul „mamelor mici”, așa cum le-a numit jurnalista Lina Vdovîi pe minorele care nasc sau poate chiar fetița pe care am văzut-o ieri la farmacie nu va mai fi umilită în așa hal.

Îmi dau seama că sunt la mijloc investiții, timp, brand, high level business pe o branșă nouă și foarte solicitată, dar Urania Cremene atinge cea mai fragilă și importantă latură a unei societăți: educația copiilor. Impactul Uraniei de azi ar însemna cea mai eficientă luptă împotriva violenței pe termen lung.

Urania face o muncă nobilă, dar și mai nobilă ar fi dacă cei aproximativ 1000 de dolari pentru citirea unui pdf și vizualizarea unor filmulețe s-ar împărți la 3 sau 4 chiar. Urania Cremene ar deveni erou național, demn de scris în istoria civilizației românești.

Părerea mea.

CITEȘTE ȘI: Tu știi care e limba pe care doar mamele o vorbesc?

Advertisements

36 thoughts on “De ce NU sunt de acord cu Urania Cremene? // All About Parenting

 1. Vai dar cât de ridicol sună asta “eu nu sunt acord cu preţul acestor sfaturi”. Vorbiţi aşa de parcă ea e un martir constrâns să se sacrifice pentru că, na, are abilitatea de a convinge şi poate schimba lumea. Nu, nu este obligată!

  Seminarele, matarialele ei sunt producii muncii ei intelectuale şi are tot dreptul să ceară pe asta câţi bani vrea ea. E munca ei, e dreptul ei s-o valorifice cum vrea ea!

  Cum adică “eu nu sunt de acord”, mă iertaţi, dar dacă nu vă convine… nu plăţi ! Încă odată – ea nu este “angajată la stat”, nu obligaţii morale faţă de societatea etc. Femeia are un job ! Face bani cu ceea ce-o duce capul. E meseria ei ! Aloooo, chiar nu e firesc asta ?

  Vorba ceea: “If you are good at something, never do it for free.”

  Aşa ne-am obişnuit noi ăştia crescuţi într-o societate preuso-socialistă, ca cineva să aibă grijă de noi, să ne corcolească, să ne dea poveţe, dacă se poate să ne ofere medicină pe gratis, copiii ar fi bine să înţelege gratis la şcoală, aşa ne-ar place nouă ! Că de, aşa e mai uşor, nu ?

  Tot ce este mai bun: are un preţ. Ca regulă, unul mai mare (pentru detalii: vezi realitatea de zi cu zi).

  Like

   1. Am scris eu că nu vă respect opinia ? Nu, nu am scris. Aţi intepretat greşit.

    Am o părere diferită, critică dacă vreţi, pe marginea celor scris mai sus, dar asta deloc nu mă împiedică să respect opinia Dvs.

    Liked by 1 person

  1. Eu tare aș vrea să te duci prin sate ca să vezi ce se întâmplă acolo. Problema Uraniei este că ea se adresează publicului cu bani, însă problema cu adevărat gravă privind comunicarea părinți-copii și violența aplicată este în rândul oamenilor cu mai puține resurse financiare pentru a cumpăra aceste module fantastice.

   Acest parenting, dacă nu ajunge acolo unde trebuie, rămâne a fi doar o altă formă de business.

   Like

 2. Eu am achizitionat programul Uraniei de o saptamana, si deja simt ca a meritat toata investitia, investitie care nu a fost pana la urma atat de mare, deoarece am vanat site-ul ei pana am prins o reducere considerabila (de aproximativ jumatate din pretul mentionat in acest articol). Recomand programul ei cu toata caldura.

  Liked by 1 person

 3. Si eu cred ca sfaturile Uraniei sunt doar pentru cei cu multi bani, iar video-urile gratuite si workshopurile sunt de fapt doar reclame. Le-am ascultat si eu si nu am aflat mare lucru in afara faptului că daca nu ii cumpar programul sunt sortită esecului si ca fara ea nu am sanse sa reusesc in educatia copiilor mei.

  Like

  1. Daca vei avea curaj sa aplici metodele prezentate gratuit de Urania, vei vedea ca lucrurile se vor schimba in bine. Nu esti obligata sa dai bani mai departe. E doar o optiune. E suficient sa experimentezi ce ai auzit gratuit, asa pentru tine, si asa cum faci cu alte lucruri in viata.

   Liked by 2 people

  2. Nu reuseste sa convinga pe toata lumea. Cei ce vor fi convinsi sunt cei castigati , nu doar ea. Mama fetita de 1 an si 2 luni , ajunsa la
   Modulul 6 si in fata dvs cu mult

   Like

  3. urania cremene este un produs de lux la fel ca ceasurile rolex sau posetele hermes…si-o pot permite doar cei care isi cresc copii sa devina mostenitori eficienti ai averilor parintesti…e frumoasa, inteligenta, fermecatoare, are toate cuvintele la ea…dar nu iti ia mult timp sa simti taisul comercialului…

   Like

   1. “Mostenitori eficienti ai averilor parintesti”? Vorbiti de parca ar costa mii de euro pe luna… Noi am facut niste eforturi considerabile sa platim acesti 300 RON pe luna timp de 9 luni, asa ca va asigur ca nu stam pe niciun cufar cu smaralde si rubine. Stam cu chirie, nu avem masina si nici parinti cu bani. Suntem noi si copilul si pisica si catelul, atat. E vorba de cat de mult pret pui pe educatia copilului tau si cat de mult consideri asta o investitie, nu o cheltuiala.

    Inteleg ca pentru unii oameni sunt o gramada de bani acesti 300 de lei, chiar inteleg, am fost si eu in situatia de a nu avea ce pune pe masa cu doua saptamani inainte de salariu. Tocmai pentru ca nu vreau ca al meu copil sa ajunga la fel intr-o zi (si oricum nu exista nicio garantie pentru asta, dar macar eu fac ce cred ca e mai bine), investesc intr-o educatie care se potriveste principiilor mele.

    Imi pare rau ca nu vedeti beneficiile pe termen lung ale unei educatii de calitate. Si eu lucrez tot in educatie si cunosc fenomenul. N-a fost pana acum un om care sa lucreze cu mine si care sa nu plece mai lamurit si mai constient de niste treburi, dar majoritatea, la inceput, erau sceptici si credeau ca nu e cine stie ce sa mai inveti ceva nou.

    Sper sa se schimbe paradigma asta…

    Like

 4. Da, sunt educatoare si iată ca nici eu nu imi permit aceste cursuri desi mi-ar fi foarte utile. Am vorbit cu ale mele colege, 7 la număr, in ideea ca poate e dispusa una dintre ele sa cumpăram programul in doua, caci pot avea acces doua persoane… Ce credeti, la pretul ajuns in doua a sărit cineva? Nu! Si asa e mult! Pt cine e programul? Pentru cei care au venituri considerabile si isi lasa copiii in grija bonelor, da? Ia sa vad cine a cumpărat programul pentru o bona? Ce sa mai zic de gradi, caci parintilor li se par scumpe si caietele speciale si masa pe care trebuie sa o achite lunar. Bafta la educat! Caci in ultimii ani e de-a dreptul dezastruoasa educatia de acasă. Si este grav!

  Like

  1. In ceea ce priveste materialele gratuite pe care te poti baza sa le folosesti, Urania are mai multe materiale video gratuite si iti poti extrage destula informatie utila si foarte buna care iti schimba modul in care predai si faci o diferenta in viata copiilor, urmareste pe net ca ai sanse mari sa mai afli chestii. Stim ca lucrurile costa insa poti extrage informatii in timp. Oricum cele gratuite iau timp sa se aseze. Eu am facut lucru asta si a functionat, asa cu costuri mici. Mi-a imbunatatit relatia cu parintii, sunt si eu parinte, si relatia cu mititetii.

   Like

 5. Imi place abordarea ta si ca atare tin sa o sustin. Desi mi-e simpatica doamna Urania nu sunt de acord cu modalitatea aceasta de a castiga bani. Faptul ca ia imaginea unui binefacator, a unui salvator al unei societati nepuntincioase in fata odraslelor sale si cere bani este un fals caraghios. E ca si cand te-ai lauda ca ajuti pe cineva daca iti plateste o anumita suma de bani. In cazul acesta femeia nu este o salvatoare, ci o afacerista ce profita de descumpanirea unor indivizi ajunsi parinti.
  Compasiunea ei pentru copiii maltratati nu are nici o legatura cu munca pe care o face atata timp cat informatia pe care o vinde nu ajunge la parintii celor cu adevarat nefericiti, acelora de la tara, din familii defavorizate, a cadrelor didactice.
  Cred ca acest parenting este defapt o oportunitate de a face bani atata timp cat se procedeaza pe pricipiul “daca dai , ai”

  Liked by 1 person

  1. Serios? Credeti ca de la cat parenting stiu parintii fara “expertii in parenting” au ajuns alte tari mai prospere si mai civilizate? Nu inteleg de ce aveti impresia ca educatia de stat e pe gratis. Platim taxe catre stat, iar statul plateste profesorii. PROST. De aia nici ei (unii) nu fac cine stie ce treaba si nu isi dau interesul. Pentru ca toata lumea are impresia ca un profesor e un fel de sclav. Iata, si cand vine cineva sa ofere ceva deosebit lumea sare sa se planga de pret. Cum isi permite cineva care vrea sa educe sa ceara bani?

   Vi se pare ca trainerii nu au facturi de platit si copii de crescut? 🙂 De ce nu va ganditi mai bine cum puteti invata de la cineva sa faceti bani in loc sa criticati persoanele care pun pret pe munca lor? Si nu cred ca s-a pus neaparat in postura de salvator si nici nu cred ca a spus vreodata ca o sa ajungem cei mai rai parinti daca nu cumparam cursurile ei. Dar poate va uitati putin in jur, sa vedeti cati parinti isi bat copiii, cati copii sunt abuzati fizic si psihic, cati sunt uitati de parintii lor si asa mai departe. Poate o sa va dati seama ca noi ne descurcam foarte bine sa ne facem rau, e mai greu cu reversul medaliei…

   Like

 6. Daca ati fi fost maxim atente la acest seminar ati fi aflat ca nu costa 1000 de dolari, ci costul lunar ar fi 297 lei. Sunt multe bonusuri pe langa, carti si chestii primite gratuit si de multe nu se spune la inceput, tocmai ca sa surprinda. In plus daca nu reusiti sa va strangeti doua persoane ca sa impartiti acesti bani este destul de grav. Cu ce oamnei va insotiti? Si in plus daca cautati scuze, este doar un mijloc de a va scuza, ca vai eu nu pot, de fapt nu vreti.
  Cati fumati? Cat va costa asta pe luna?
  Sau cat de greu este sa renuntati la o rochie sau o pereche de pantofi? Sau stiu eu….consider ca daca se vrea, se poate! Doar este pentru copilul vostru pana la urma!
  Iar referitor la cost si la faptul ca trebuie sa o faca sau nu gratis, va intreb pe voi: Ati face asta gratis??? Voi de ce nu munciti gratuit? Daca aveti nevoie de ea platiti, daca nu nu!
  Este munca ei, costa bani! In plus, ganditi-va putin la oamenii saraci si la tigani, da, ca sa presupunem ca Urania ii scoleste pe acestia si devenim o tara imaculata, oare are cum sa faca asta??? Care este nivelul lor de cunostinte, de cultura si altele? Ce sanse ar avea??? In plus, daca vrei sa faci ceva si sa nu te coste, foloseste-te de lucrurile pe care le ofera gratuit. Daca te abonezi la newsletterul ei si asculti si pui in practica, vei constata ca se pot schimba lucruri. DAR TREBUIE SA VREI!!!
  Insa poate voi stiti sa faceti mai bine asta si atunci o sa faceti economie.

  Liked by 2 people

  1. Depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile. Normal ca orice munca trebuie platita si ca nimeni nu vrea sa munceasca pe gratis, exceptand filantropii. Pe de alta parte Urania face parte din acea categorie care manipuleaza o alta categorie de persoane. Partea trista este ca cei ca Urania vor fi tot mai putini iar cei manipulati vor fi cei mai multi. Urania face parte din categoria celor pentru care a citi nu este o corvoada, iar curiozitatea si interesul o ajuta sa asimileze informatia foarte usor. Lucru de apreciat sau chiar de invidiat si ar fi pacat sa nu profite de acest talent si sa castige bani. De partea cealalta sunt clientii ei; cei ce prefera sa asculte, cei ce nu au stare sa citeasca zeci de carti, pentru ca nu timpul este problema. Oricine poate citi zece pagini pe zi inainte de culcare, intr-o luna se citesc 300 – 400 de pagini. Suficient. As spune ca exista o relatie de comensalism sau simbioza si fiecare profita de pe urma celuilalt…
   Cat despre tigani si cei din clasa defavorizata nici eu nu-i apreciez; am lucrat cu astfel de persoane si sunt crescute ca si niste fiinte oportuniste si in general lipsite de respect, Dar sunt asa pentru ca noi i-am lasat sa ajunga asa. Pentru ca am alergat dupa bani, ne-a pasat doar de noi cei din clasa favorizata, pentru ca la scoala, de cele mai multe ori daca esti mai necajit esti marginalizat chiar si de dascali. Nevrand sa facem nimic gratuit de teama ca vom ramane saraci, saracii au ramas de izbeliste, needucati, necizelati.
   Cu un an in urma voiam sa strang bani prin foundraising pentr a inchiria un spatiu in care sa functioneze un mic afterschool tocmai pentru copiii a caror parinti nu-si permit sa plateasca unul. Pe langa acest afterscool imi propusesem sa organizez diferite cursuri pentru cei care isi permit si ceva extrascolar, iar banii acestia sa sustina afterschool-ul. Am rugat cativa priteteni sa imi traduca textul ce avea sa apara pe site-urile de foundraising. La o prima discutie au fost foarte incantati de idee, insa s-a lasat o liniste deplina cand au citit ca v-a fi gratuit. Acea liniste ce se lasa cand consideri pe cineva prost sau visator si nu sti cum sa-i spui. Prost si visator pentru ca nu alearga dupa bani. Si totusi actul caritabil nu inseamna doar sa mergi la un bal, spectacol, concert, iar banii stransi din vanzarea biletelor sa-i directionezi undeva, cuiva. Copii nevoiasi si romii nu au nevoie de haine, televizor, tablete pentru ca in acest mod au ajuns ceea ce au ajuns.
   Evident acestea sunt obsevatiile si visele mele pe langa frustrarea de a nu putea manipula pe nimeni in sens pozitiv.

   Like

 7. Programul, daca ii urmaresti activitatea si mergi la seminariile gratuite, are oferte, de reducere a pretului, considerabile.
  In plus, nu e musai sa dai in fiecare luna cei x lei per modul, poti achizitiona modulele la 2-3 luni, deci nu e un efort prea mare, zic.. daca VREI.
  Corect, e scump, nu e pentru oricine, de ce nu cereti sa faca STATUL ceva legat de a preda Urania ce stie in scoli/ gradinite/ scoli, de nu cereti sa faca oamenii din lumea mondena, din media, din atatea alte locuri in care se intorc banii cu lopata si se dau pe bmw-uri, de ce nu cereti acolo, de unde E de dat, sa sponsorizeze diverse miscari de genul asta… ???
  DE CE sa faca Urania munca ei GRATIS???
  Face destule gratis, are discutii pe soundcloud, diverse filmulete pe net, interviuri.. iar seminariile gratuite sunt, dincolo de ‘teasing’ sau ‘marketing’ etc., de 3 ore!!!
  La semnarii NU se vorbeste timp de 3 ore despre cum sa intri in program, ci chiar te si invata lucruri care, macar alea de le-ai aplica, ar face schimbari majore in viata ta. La final de seminar, desi mereu zice 15 minute, sta muult mai mult la intrebari… are pagina de Fb unde e activa si chiar raspunde la intrebarile punctuale..
  Face destule GRATIS, asa ca daca vrei MAI mult, nu tot de la ea trebuie sa ceri!
  Parerea mea. 🙂

  Liked by 1 person

 8. Simt ca pot ajuta si eu niste oameni daca zic ceva. Eu si sotia mea am dat de un articol la care caut acum link. ceva de genu top 20 de carti de parenting. iata-l:
  http://suntpitic.ro/20-de-carti-de-parenting-pe-care-orice-parinte-ar-trebui-sa-le-citeasca/
  Intamplator citisem vre-o doua, dar ulterior am citit multe din ele.
  O carte care nu apare acolo parca dar care mi se pare extraordinara este “Parinti linistiti – copii fericiti” de Laura Markham.
  Pot sa zic ca Urania Cremene nu mi-a zis nimic nou. Ba chiar are niste scapari in teoriile ei. Dar per ansamblu e foarte ok.
  Problema e alta: dupa ce citesti carti de 100 de lei (multe le gasesti gratis pdf pe net apropo) sau dupa ce vezi curs de 3000 sau dupa ce afli cum vrei tu ce ar fi bine sa faci, abia atunci vine provocarea: pentru a fi un bun parinte trebuie tu in primul rand sa te transformi in persoana care ai vrea sa fie copilul tau. Sau macar sa incepi sa mergi pe drumul ala. Multi nu sunt dispusi sau nu pot sa faca asta.
  Asta e un plus al Uraniei – daca platesti suma aia esti si motivat sa tii ochii deschisi.
  Una peste alta nu accesul la informatie e problema. Femeia a sintetizat niste informatii, le-a impachetat frumos si le vinde. E foarte ok. Cred ca face un lucru extrem de bun, pentru ca ii va schimba pe multi, si pentru ca da si lucruri gratis cu atat mai mult.
  Sa zici in schimb ca a afla cum sa iti cresti copilul este o problema financiara mi se pare ca denota o oarecare doza de ignoranta.
  Cartile alea sunt mult mai bune decat cursul Uraniei. Dar cine mai citeste acum cand avem tablete…

  Liked by 1 person

 9. Sunt inscrisa in programul Uraniei. Ceea ce face ea este meseria ei pentru care cred ca merita sa fie remunerata. Ofera tehnici, da exemple despre modul in care aplicam tehnicile, ofera idei, ofera variante . Iar pretul nu este de 1000€ si doar aprox 500€ daca platesti totul de-o data sau in jur de 2500 ron , daca platesti pe luna . Eu am ales varianta platii lunare , si platesc 270 ron pe luna . Nu fac parte din echipa ei si nu am nici o legatura cu ea, doar platesc lunar si invat cum sa fiu un parinte , ba chiar un om echilibrat. Se explica inclusiv cum sa poti ajunge rezolvi probleme personale fara a afecta relatia cu copilul sau sotul , se vorbeste despre incredere de sine si despre cum sa iti “imparti” dragostea atunci cand ai mai multi copii. Se explica cum sa iti tii nervii in frau , cum sa iesi cu copilul de la locul de joaca fara a se da cu fundul de pamant, cum sa ajungi sa comunici cu copilul si el sa inteleaga exact cum stau lucrurile. Se vorbeste despre motivatie interioara, exterioara , despre “etichete” , despre cum adultii ce vor deveni ai nostrii copii este obiectivul principal!
  Este adevarat ca work-shopurile ei au ca tinta obtinerea unui numar mare de abonati, tine totul de marketing! Dar nu cunosc pe nimeni care sa regrete ca s-a inscris. Fetita mea are 1 an si 2 luni, aplicand tehnici explicate de ea am reusit sa o dezobisnuiesc sa urle dupa ce ii iau o jucarie din mana , sa nu mai ma traga de par , sa manance cu voiosenie in perioada cand testam alimente diverse (desi initial manca doar hipnotizata de filmulete pe telefon) , sa se joace frumos si cu alti copii si sa nu le ia jucariile ca fiind ale ei si altele . Eu nu m-as pripi sa trag concluzii gresite despre ea . Este un job si da , au fost si investitii si pana la urma este totul o afacere. Insa la fel cum platim un consilier sa ne vorbeasca, la fel cum platim o vizita la medic in sistem privat, la fel cum platim taxe la gradinite private , la fel cum platim un profesor de pian sa ne invete sa cantam la pian , la fel platim si pentru sfaturile , tehnicile , explicatiile ei . Nu ti se pare corect?

  Liked by 1 person

 10. Ar putea sa se adune 3 sau 4 familii si astfel costul ar scadea semnificativ, ea intr-un video chiar a sugerat asta…totul este si in format audio si se poate descarca in calculator

  Like

 11. Eu am inteles din ce ati scris ca sunteti, de fapt, perfect de acord cu ideile ei si cu ceea ce preda la traininguri, doar ca nu va convine ca sunt atat de scumpe cursurile ei.

  Am fost si eu la seminarul acela cu cele 18 tehnici, care a fost GRATUIT si din care am invatat destul de multe lucruri. Nu stiu unde s-a tinut el in Moldova, dar in Bucuresti s-a tinut la Crystal Palace Ballroom, care nu e deloc ieftina, dar deloc. Au fost sute de oameni care au beneficiat, gratuit, de sfaturile acelea. Pe Urania a costat-o deplasarea, cazarea, sala, salariul echipei ei si probabil ca au mai fost si alte costuri, nu mai zic ca ea sta in Cluj si si-a lasat familia singura ca sa ne tina noua training gratis. Pentru chestia asta, zic eu, are voie macar sa-si faca reclama.

  Noi ne-am inscris si in programul All About Parenting si nu ne e usor sa il platim, dar banii aceia sunt o investitie, nu o cheltuiala, iar o gradinita privata iti cere banii astia in 3 luni si nici alea de stat nu sunt atat de gratuite pe cat credem noi.

  Avand in vedere ca in acel program de parenting sunt cam 25 filmulete/modul si sunt vreo 9 module, fac un calcul:

  397 RON x 9 luni = 3573 RON
  25 filmulete x 9 luni = 225 filmulete
  3573 RON / 225 filmulete => 15.8 RON/filmulet

  Mie nu mi se pare atat de mult, avand in vedere ca acele cunostinte raman la mine, le pot arata familiei, pot sa pun intrebari pe platforma online etc.

  Pana la urma, cati bani investim in educatia copiilor nostri pana se pot intretine singuri? MULT mai mult.

  Stiu ca nu e o suma mica si stiu ca nu si-o permite oricine. Nici noi nu ne-o permitem, dar e un efort pe care il facem timp de 9 luni, atat.

  V-ati intrebat vreodata cate mii de euro investesc acesti traineri in propriul lor training ? Sunt multe, foarte multe mii de euro. Si ei au facturi de platit si familii de intretinut. Nu toti castiga la fel de mult, dar sunt unii foarte buni, cum e Urania, care isi cunosc foarte bine meseria si care, zic eu, merita banii acestia. Eu una nu vad acei bani ca ajungand in buzunarul ei, ci ca fiind investiti in copilul meu si in dezvoltarea noastra personala ca parinti.

  Am vazut ca multi au senzatia ca educatia asta alternativa ar trebui sa fie pe gratis, dar acesti oameni au ajuns sa aiba atat succes tocmai pentru ca educatia gratuita, cea de stat, e de proasta calitate, de foarta proasta calitate si la noi, in Romania, si banuiesc ca situatia nu e diferita nici in Moldova, dar nu am de unde sa stiu sigur.

  Stiti cat iau artistii autohtoni pe un concert de 90 de minute ? Cateva mii de euro. Si totusi, nu se plange atata lume ca e scump biletul la concert, nu ? Sigur, daca nu vrei sa mergi la concert, nu te duci. La fel si cu cursurile astea.

  Daca doriti, puteti investi acesti bani in carti de parenting si veti vedea ca, in cazul improbabil in care veti reusi sa invatati din carti tot ce preda un trainer cu experienta, veti ajunge la niste sume mult mai mari cheltuite pe carti 😉

  Spor la treaba si multa sanatate !

  Like

 12. Draga Natalia, informatia de calitate nu este gratuita nicaieri in lumea asta. Inteleg din ce scrii, ca de fapt singurul lucru cu care nu esti de acord, este ca trebuie sa platesti. Doar 1000 USD valoreaza educatia copiilor tai? Trist. Nu spune nimeni ca trebuie sa o platesti pe ea, poti la fel de bine sa citesti o biblioteca intreaga (care sigur costa mai mult si ca bani si ca timp) si sa te autoeduci.

  Liked by 1 person

  1. Nu e vorba de o biblioteca si nu costa mai mult. Nici macar banii nu sunt problema. Eu sunt ferm convins ca in general daca te documentezi din carti, calitatea informatiei este net superioara. Cand citesti eviti tocmai posibilitatea de a-ti intra pe o ureche si a-ti iesi pe alta, cum se intampla de multe ori. Recunoasteti?

   Liked by 1 person

 13. Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri atât de argumentate și pentru timpul acordat blogului meu.

  Dacă ați citit acest articol, aș vrea să cred că ați mai răsfoit și blogul, aflând astfel că eu am inițiat de mai mult de 6 luni o campanie numită foarte sugestiv „Sunt părinte conștient”.

  Eu însămi am adunat o echipă de voluntari la nivel național cu care să organizăm diferite întâlniri/discuții/conferințe/ateliere pe teme ce țin de relația părinte-copil. Fie ea din domeniul parentingului, fie ea din domeniul alăptării sau medicinei, important să fie un suflu nou, axat TOTAL pe combatarea violenței asupra copiilor.

  Accesul la aceste activități este fie gratuit, fie cu 45/50 de MDL (2 euro) intrarea. Evenimentele sunt organizate în raioanele, satele Moldovei, asigurându-ne așa că mesajul „Sunt părinte conștient” ajunge și în mediul rural.

  Vă invit să citiți: https://nataliaionel.com/de-ce-sunt-parinte-constient/ și nu numai. Scriu des despre asta, plus mai avem și o pagină de Facebook unde publicăm fotografii de la evenimente: https://www.facebook.com/suntparinteconstient/?pnref=lhc

  Și apoi o să înțelegeți cum o susțin pe Urania Cremene, dar și ce nu-mi place din ce face. Că un singur articol nu a fost suficient 🙂

  Liked by 1 person

 14. Mă așteptam să găsesc un articol isteț și am văzut doar că dați cu Urania de pământ pentru că propune parenting contra cost.
  Ceea ce nu ne spuneți este că obiectivul este același cu cel al implicării dvs in proiecte unde participarea poate fi contra cost sau nu: creșterea gradului de conștiență.
  Si sa fim serioși!Știați dinainte să mergeți la seminar ca e vorba (și de) teasing-imi vine greu sa cred că nu ați dat un Google search înainte😇, deci v-ati dus la seminar ca să puteți critica pe cinste apoi din papucii de participant😂.
  Păcat.

  Nu urcați catarandu-va pe alții căci asta va coboară, nu va ridica.

  Like

 15. Am fost la evenimentele tale din Nisporeni și îți mulțumesc mult ție și echipei tale că le-ați organizat. Aș exagera dacă aș spune că mi-au schimbat viața, dar o amprentă cu siguranță și-au pus. Fiind mamă de adolescente, de foarte multe ori m-am confruntat cu probleme de comunicare. Datorită Adrianei Boros (mă bucur mult că am descoperit-o la evenimentele Sunt Părinte Conștient) pe care o urmăresc de atunci, am reușit să devin prietena fiicelor mele, chiar dacă eram aproape de o prăpastie.

  Îmi pare foarte rău că nu se mai organizează așa evenimente în raionul nostru. Oricum, foarte nobil din partea ta că ai făcut aceste evenimente aproape gratis și nu pentru business. Succes și poate te răzgândești să revii acasă!

  Like

 16. Dar stiti ce nu inteleg eu ?
  De ce aveti nevoie de cineva sa va spuna cum sa va cresteti si educati copilul?
  Ca mama cred ca stii cel mai bine de ce are nevoie copilul tau,tu il cunosti cel mai bine si cred ca putem rezona cu copiii nostri fara a fi nevoie sa dam “doar”300 lei pe luna.
  Cred ca din acest motiv vad din ce in ce mai multi copii needucati in jurul meu,doar pentru ca ideea de “parenting “a luat foarte mult amploare in Romania si parintii isi educa copii dupa cum spun altii si nu dupa cum simti tu ca parinte,

  Like

  1. Stii care e problema, Alina? Ca 70% din parintii din Romania inca “simt” ca copiii se educa cu palma si cu cureaua. Nu ai dreptate deloc. Daca nu te informezi NU STII ce e mai bine pentru copilul tau. La o discutie amicala toti parintii care isi bat copiii iti servesc texte de genul: “asa am fost si noi educati si ia uite ce bine am ajuns”. Zici ca vezi copii needucati peste tot. Din pacate oamenii cand spun ca un copil e educat se refera de fapt la o atitudine obedienta si resemnata. E cuminte. Copii care nu le dau batai de cap ca parinti.
   Asta era problema, cuvantul asta, “parenting”… Hai sa-i zicem mai bine “informatii pentru parinti care nu sunt lenesi si autosuficienti” E ok asa? Cum sa-ti cresti copilul nu-ti spune nimeni. Cu sa-l educi si cum sa te educi pe tine este un proces evolutiv. Dar din pacate la unii nici macar nu incepe niciodata.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s