6 motive să vii mâine la Târgul de Primăvară din Nisporeni // Susținem „Pilula Dulce”

IMG_9103Ieri am fost să văd cum decurg lucrările de reparație în baia din secția de copii din Spitalul Raional din Nisporeni. Pavel Guțanu, cel care suportă toate cheltuielile pentru renovarea grupului sanitar, mi-a depășit total așteptările. Nu doar strică un perete și pune o cabină de duș, dar a înlocuit și firele electrice aproape putrede deja, a nivelat pereții, a schimbat ușile vechi, iar boilerul electric, faianța și gresia așteaptă cumințele în hol pentru a fi instalate și ele. Neapărat revin pe blog zilele ce urmează să vă povestesc despre ce mai face Pavel Guțanu pentru secția de copii din Spitalul Raional din Nisporeni.

Când să ies din spital, mă oprește cineva:

„Salut. Tu ești Natalia cu „Pilula Dulce”, nu? Foarte mult mi-am dorit să donez online, dar nu am reușit. Vin, însă, neapărat vineri la târg și îmi aduc mica mea contribuție!”

FB cover pentru tirg

Pur și simplu încântată sunt. Prin noiembrie – decembrie, atunci când abia schițam proiectul pe hârtie, habar nu aveam că „Pilula Dulce” va avea un astfel de impact pozitiv.

Așadar, revin la târgul de caritate organizat pentru a susține proiectul „Pilula Dulce”. De ce să veniți?

Lista bunurilor necesare - cumparat da sau nu

1. În primul rând, să ne ajutați să adunăm bani măcar de câteva scaune pentru copiii internați în secția de copii din Spitalul Raional, Nisporeni. Până acum avem adunați aproximativ 1000 de euro online și în conturile bancare, plus 35% din bunurile necesare sunt cumpărate (utilajul medical, baia renovată, prosoape … vezi lista). Dar mai avem nevoie încă de multe … În lista publicată nu am inclus lucrările de reparație pentru restaurarea pereților, pictarea acestora pentru că deja avem înțelegere cu compania de vopsele ecologice Caparol Moldova și tânărul pictor Tudor Vlas care ne ajută necondiționat.

În cadrul târgului va fi instalată o boxă pentru colectarea banilor. Pentru siguranță maximă, lângă ea va sta un voluntar pe întreaga durată a târgului. PROMITEM TRANSPARENȚĂ!

index2. Să cunoaștem, susținem și promovăm producătorii iscusiți ai raionului Nisporeni. Eu zic că prin acest târg prindem doi iepuri: și adunăm donații din pentru proiect, dar și oferim o oportunitate minunată producătorilor locali de a se prezenta. Avem produse de la patiserie, apicultură sau accesorii handmade până la ceramică, flori sau lumânări decorative. O parte din vânzări vor fi donate proiectului „Pilula Dulce”.

3. Totodată, vei putea cumpăra produse calitative. Or fi producătorii noștri, dar calitatea trebuie să rămână calitate. Am ales cu grijă producătorii ca să nu ne trezim că vin cu cumpărături de la piața centrală din Chișinău și apoi le vând la târgul nostru. Toate produsele sunt ori realizate manual cu dedicație, ori crescute cu mult suflet.

4. Pentru orice cumpărătură de la 49,9 lei în sus primiți bilet de participare la o tombolă cu premii. Am găsit parteneri darnici în Nisporeni care cu drag ne-au donat câteva premii pe cât de frumoase, pe atât și de utile. Extragerea premiilor va avea loc în ultima oră a târgului (între 13:00 și 14:00).

5. Lucrările tânărului pictor Tudor Vlas vor fi expuse în premieră în cadrul unui eveniment public. De asemenea, vei avea și posibilitatea să le cumperi, iar Tudor ne-a promis că o parte din banii adunați ni-i va dona. Asta pe lângă faptul că el va picta gratuit pereții din spital 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

6. Te vei bucura de muzică live cântată de tinerele talente ale Școlii de Muzică din Nisporeni, dar și alți interpreți autohtoni. Promitem multă muzică!

Începând cu ora 10:00, în sala unde va avea loc târgul vor răsuna o vioară și un fluier. Apoi de la 10:30 fanfara Școlii va aprinde ritmul, iar de la 11:00, în sala mare a Centrului de Cultură și Tineret „Luceafărul” vor fi bineveniți toți la un concert dedicat primăverii. Un detaliu important de menționat: de concert nu suntem noi responsabili, dar ne bucurăm mult că târgul nostru coincide cu ziua concertului. Cei care vin la târg, văd și concertul, iar cei care vin la concert pot face și câteva cumpărături la târgul nostru, contribuind totodată și la proiectul „Pilula Dulce”.

Presa curioasă îmi poate scrie în privat dacă aveți întrebări suplimentare.

 E-mail: natalialuncas@gmail.com

Noi vom reveni cu fotografii pe pagina de Facebook a organizației noastre „Love is Kind”. Urmăriți-ne 🙂

Un gând despre „6 motive să vii mâine la Târgul de Primăvară din Nisporeni // Susținem „Pilula Dulce”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.