Un cuplu din Italia donează banii de nuntă pentru proiectul „Pilula Dulce”/7

În loc să dea banii pentru mărturiile de la nuntă care oricum s-ar pierde undeva prin casele invitaților, Alina și Amadeo au hotărât să doneze banii unui proiect caritabil. Și care proiect merită oare această atenție deosebită? „Pilula Dulce”, bineînțeles!

Alina și Amadeo sunt împreună de doi ani. Ea pe el l-a cucerit cu ochii de culoarea cerului și … înălțimea sa: 1.81 m. El pe ea cu respectul și cuvintele duioase care i-au lipstit multă vreme Alinei, după multe încercări mai triste ale vieții. În luna august a acestui an vor juca o nuntă frumoasă cu peste 100 de invitați și, spune Alina, e organizată „nu ca să nu ne vorbească lumea, dar ca să adunăm persoanele dragi sufletului și să ne distrăm”. Petrecerea va avea loc în Italia și vor veni atât rudele din țara-ciubotă, cât și o parte din neamul Alinei din Moldova.

10505449_506407229460778_7952084926624324336_n
Alina Ciobotaru și Amadeo Zullo

Uitându-mă peste fotografiile Alinei publicate pe Facebook, aș fi pus pariu că este model de profesie: înaltă, slabă, chip angelic, ochi albaștri și zâmbet copleșitor. Ochii ei emană atâta energie pozitivă și bucurie că nu mi-ar fi trecut niciodată prin cap că această ființă plăpândă ar fi putut lucra în … construcții.

„Am un fiu de 10 ani și, fiind o mamă singură, viața m-a purtat prin lume. De fapt, la noi chiar și cu soț să fii, viața tot te poartă”, Alina Ciobotaru.

Dragostea și instinctul de mamă au făcut-o pe Alina să-și sacrifice cei mai frumoși ani din viață numai pentru a-și îngriji copilașul. Așa cum și azi realitatea din Moldova ne alungă de lângă părinți și copii, Alina a fost nevoită să plece la Moscova în căutarea unei vieți mai bune. 3 ani a muncit și în construcții, și la piața cu haine, și legume a vândut pe străzile capitalei ruse numai să poată aduna niște bănuți pentru fiul ei. Dar dorul de mamă s-a dovedit a fi prea dur și Alina a decis să revină acasă. Originară din satul Borogani, raionul Leova fiind, Alina s-a angajat într-o rețea de supermarket-uri din Chișinău. Dacă inițial salariul de 2600 părea promițător, Alinei nu îi ajungea nici să meargă în Borogani să își vadă copilul măcar o dată/două ori pe lună.

Și ce fac moldovencele noastre în așa vremuri de restriște? Pleacă în Italia.

A împrumutat 3500 de euro, sumă care a adus-o ilegal în țara pastelor Barilla. Aici viața nu a devenit imediat roz. Vreo doi ani a îngrijit o italiancă bolnavă care îi permitea să iasă din casă doar de două ori pe lună, câte jumătate de zi. Dorul de copil îi era mângâiat numai prin telefon, neavând pe cineva apropiat în Italia.

Așa cum este o fire puternică și perseverentă, în loc să se plângă că nu iese din casă, Alina a profitat și a învățat limbile italiană și engleză la perfecție, a citit multe cărți de psihologie ca să își împlinească scopul de a se înscrie la universitate.

Această prezentare necesită JavaScript.

A reușit între timp și datoriile să le întoarcă, dar și să facă economii ca să își poată lua fiul cu ea în Italia. Tot în acea perioadă a făcut cunoștință și cu viitorul soț, Amadeo care a rămas fascinat de câtă putere poate încăpea în Alina, făcând glume pe seama înălțimii ei de 1,81 m. În schimb, pentru Alina Amadeo a fost descoperirea vieții.

„De când l-am cunoscut, am început să mă simt în sfârșit femeie, să dorm liniștită, fără griji și probleme”, mi-a povestit Alina.

După aproape doi ani, timp în care au călătorit mult, Alina și Amadeo au decis să se căsătorească. Alina a reușit să își ia în Italia fiul rămas în Moldova, iar 9 luni în urmă a dat naștere și unei fetițe. „Viața abia începe”, îmi zice Alina.

Această prezentare necesită JavaScript.

Mai multe despre Alina și Amadeo nu-mi permit să vă povestesc. E viața lor personală și nu am de gând să o încalc. Cu siguranță, însă, gestul lor este unul nobil și poate servi drept exemplu tuturor tinerilor căsătoriți care-și organizează nunta. Eu mă bucur și mândresc că i-am cunoscut și parcă-mi pare rău că nu am avut și eu această idee când am avut și eu nunta.

„Am decis să facem o donație în loc să cheltuim banii pe bombonierele oaspeților și iată că așa am ajuns la voi.”, zice Alina. Chiar dacă nu are nimic în comun cu Nisporeni-ul, ea venind tocmai de la sudul Moldovei, tinerii miri au cumpărat cele mai importante bunuri din cele necesare pentru spital.

În săptămâna 1-8 martie, cuplul Alina și Amadeo se vor afla în Moldova. Până la sfârșitul acestei săptămâni vom merge și la Spitalul Raional din Nisporeni pentru ca ei să doneze bunurile ce le-au cumpărat special pentru secția de copii.

Ce anume și cât costă nu vă zic acum. Urmăriți-mi blogul, cum s-ar spune 🙂

Sau scrieți-mi pe mail dacă doriți să mă întrebați alte detalii: natalialuncas@gmail.com

Aduc mulțumiri speciale Liliei Mătăsaru și Tatianei Nogailic, președintele organizației diasporei din Republica Moldova în Italia, AssoMoldave că mi-au făcut legătura cu acest cuplu altruist.

***

„Pilula Dulce” este o campanie de colectare de fonduri pentru reamenajarea secției de copii din Spitalul Raional din Nisporeni. Proiectul este inițiat de organizația „Love is Kind” cu scopul de a oferi condiții sanitare și de a îmbunătăți calitatea actului medical de care au nevoie toți copiii. Prin intermediul campaniei „Pilula Dulce”, Love is Kind speră să adune 229 700 de lei, sumă necesară pentru dotarea secției de pediatre cu strictul indispensabil unui spital. De la lansarea campaniei în 5 ianuarie și până în prezent, au fost adunați aproximativ 900 de euro online, plus câteva donații fizice precum (vedeți lista actualizată mai jos): echipamentul medical necesar, prosoape și reparația grupului sanitar.

Lista bunurilor necesare - cumparat da sau nu

Reamintesc că pentru donații online avem: www.generosity.com/Sweet-Medicine

Sau următoarele conturi bancare, în colaborare cu CCF Moldova:

12647247_1689062124670756_6562550853461002838_n

www.loveiskindcharity.com

Sursă foto: Arhiva personală a Alinei Ciobotaru

Un gând despre „Un cuplu din Italia donează banii de nuntă pentru proiectul „Pilula Dulce”/7

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.