Surorile Rapunzel din satul Zberoaia: podoabă capilară demnă de Cartea Recordurilor

Femeia este frumoasă. Mai ales când este mamă.

În viziunea mea (cel mai probabil că mi se trage de la poveștile cu Ileana Cosânzeana), femeia frumoasă are părul lung. Podoaba capilară îngrijită denotă regimul sănătos de viață al stăpânei. IMG_6725Sportul și alimentarea corectă asigură un echilibru de durată al întregului corp, fapt demonstrat de atâta timp. Categoric, nu genele false, sprâncenele desenate sau tonele de machiaj fac o femeie mai frumoasă, mai sexy. Știu, eu nu înțeleg noile tendințe ale modei, dar nici nu vreau.

Surorile Cristina și Doina sunt exemplu de frumusețe naturală, fără a fi afectată de artificial. Au peste 26 de ani, sunt deja mame și de la aproximativ 7 ani au hotărât să-și lase părul să crească în voia naturii, fără a-l chinui prea mult cu foarfecele.

Fiind fascinată de răbdarea, dar și perseverența lor, eu le-am propus să le fotografiez pentru blogul meu. În primul rând pentru a arăta tuturor ce frumusețe de păr demnă de Cartea Recordurilor se găsește în satul Zberoaia, raionul Nisporeni și, în al doilea rând, poate să mă motivez astfel să nu mai ajung o dată la 2-3 săptămâni pe la frizer 🙂

4Părul lor a devenit o adevărată atracție, oamenii admirându-le efortul depus pentru a-l păstra sănătos la o așa lungime. Niciuna nu și-au vopsit vreodată părul. Periodic, scurtează capetele. Nu folosesc un șampon special și unica mască de păr sunt frunzele de nuc sau cojile de ceapă.

Cristina mărturisește că îi ia mai mult de o oră să-și usuce părul după baie, dar că niciun efort nu e prea mare pentru a avea grijă de părul ei. Soțul este cel mai mândru. Chiar dacă în unele momente de dificultăți financiare Cristina s-a gândit să își vândă părul, Grigore a refuzat categoric așa ceva.

IMG_6760Doina are o suviță de păr mai deschisă la culoare de zici că și-a vopsit-o intenționat, însă totul e natural, mă asigură ea. Pentru a nu fi incomodate în activitățile de zi cu zi, fetele își țin părul strâns în coadă sau împletit.

Eu: De câte ori vă pieptănați pe zi?

Doina: Toată ziua.IMG_6757Mai am o dorință foto-bloggeristică: să adun cât multe fete cu părul lung și îngrijit din Moldova și să le fotografiez lângă stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobîlea (de obicei nu-mi spun ideile, dar pe asta mi-aș dori să o „fure” cineva).

Deocamdată, admirați-le pe Cristina și Doina sau surorile Rapunzel, așa cum le-am zis eu 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

Un fel de P.S.: Din cele mai vechi timpuri se considera o rușine să se reteze părul fetelor și al femeilor. Părul lung, împletit în cozi, era semnul bunului renume al fetelor și al femeilor. Fetele tinere purtau cozi împletite lăsate pe spate, iar femeile măritate își purtau părul împletit în cunună în jurul capului sau în formă de coc la ceafă.

Un gând despre „Surorile Rapunzel din satul Zberoaia: podoabă capilară demnă de Cartea Recordurilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.