Scump, dar bun. 5 motive să dai 999 de lei pentru un ergo-rucsac

Costă mult. Sau așa ți se pare. Mai ales dacă nu știi cât e de util rucsacul ergonomic și cât de dăunător poate fi marsupiul. Și MAI ales că îți pasă de sănătătea copilului tău, iar atunci nu-ți mai pare atât de usturător prețul.

ergo-rucsac (5)Suntem doi părinți activi sau așa încercăm să fim. Dacă avem copil mic nu înseamnă că trebuie să ne lipim de pereții casei noastre. Călătorim, ne plimbăm și descoperim o altă lume avându-l pe Bogdan în brațe. Doar că spatele meu nu rezistă, plus suntem limitați în mișcare din cauza mâinilor ocupate. Și așa pe noua listă de cumpărături a apărut rucsacul ergonomic „By Bagy”.

Cât de rezonabil este să plătești 999 de lei pentru un rucsac ergonomic? Întreabă-ți piciul, spatele și bicepșii.

 1. Pentru că este ergonomic și asta spune totul. Ergonomic înseamnă poziția optimă a corpului pentru dezvoltarea sănătoasă a acestuia. Mai multe studii în domeniu au demonstrat că un dispozitiv bun de purtare trebuie să permită poziția în „M” a picioarelor și șezutului copilului (șezutul situat mai jos decât linia genunchilor). Ș-apoi spatele trebuie să formeze litera „C”, este curbura anatomică specifică vârstei. Or, anume în rucsacul ergonomic copilul se află într-o poziție naturală, firească, oasele bazinului nefiind sub presiune.

  Sursa: www.wrapsling.ro
  Sursa: http://www.wrapsling.ro
 1. ergo-rucsac (12)Ne simte mereu aproape. Sunt de părerea că un copil se dezvoltă armonios, crește sănătos și e o persoană mai echilibrată dacă se simte în siguranță încă din copilărie. Iar dacă siguranța lui înseamnă ca acum să fie la mami sau tati în brațe, atunci de ce nu? Recunosc că l-am mai lăsat și în țarc singurel, însă e mult mai liniștit dacă ne vede în preajma lui, dacă îl ținem aproape de el. În plus, sunt momente atât de prețioase. Când îl voi mai ține în brațe? Când va avea 20 de ani?
 1. Ergo-rucsacul înseamnă încă două mâini. Am reușit să spăl vasele, să dau cu aspiratorul sau să gătesc, avându-l pe Bogdan în brațe. Acest super-sling m-ajută să am mâinile libere și, totodată, reduce tensiunea musculară a spatelui. Ș-apoi, Chișinăul nu este cel mai potrivit oraș pentru „șoferii” de cărucioare. Nu orice magazin are rampe sau chiar și la spital este destul de incomod să car căruciorul de 10 kg după mine. Pe lângă faptul că e mai sigur dacă îl țin în brațe, cu ergo-rucsacul economisesc și niște putere, nervi și energie.

ergo-rucsac (3)

 1. Super-tati cu super-rucsac. Andrei este partenerul meu egal în creșterea copilului. Chiar dacă îmi saltă inima de bucurie când îl văd pe Bogdan cât de atașat este de mine, mă bucur totuși de câteva minute de liniște și libertate atunci când stă cu tati. Și pentru că deja înțelege și face diferența, noi îl ajutăm să îi fie la fel de bine în brațele lui tati ca și la mami. Tot weekend-ul Andrei îl ia pe Bogdan peste tot cu el, purtându-l în ergo-rucsac, iar la mine vine numai când să-l alăptez. Un fel de vacanță pentru mami 🙂

ergo-rucsac (6)

 1. Practic, rapid și compact.
  Wrap elastic. Bogdan avea 2 luni
  Wrap elastic. Bogdan avea 2 luni

  Am și wrap elastic. Este la fel de comod ca și acest rucsac (diferența este că wrapul se permite de la 0 luni, rucsacul de la 6), doar că îmi ia timp să îl pun și să îl scot pe Bogdan. Chiar dacă am ajuns să „împachetez” wrapul în câteva secunde, tot era mult pentru că Bogdănel, în acest timp, reușea fie să se cațere pe marginea patului, fie să încerce să sară din pat. În schimb, ergo-ruscacul îl montez foarte rapid: fixez centura în talie, iau copilul în brațe, ridic bretelele pe umeri, închei catarama mică de la spate și gata. Dacă vrea să îl las jos trebuie doar să desfac catarama mică. Iar în cazul împachetării e la fel de simplu: ocupă la fel de mult spațiu cât o umbrelă mini.

Aceste rucsacuri de tip ergonomic sunt căutate în toată lumea și mai puțin în Moldova. „Probabil pentru că mămicile noastre încă nu înțeleg cât de importantă este poziția ergonomică a copilului”, mi-a spus Olya Boieru, creatoarea acestor slinguri magice.

Eu și Olya Boieru
Eu și Olya Boieru

La ea și lucrările sale am ajuns după ce vecina Irina mi-a recomandat, ea fiind o fană înrăită a slingurilor, dar și o mamă foarte informată (Mulțumesc, Irina :))

Eu nu încerc să vă conving să vă cumpărați anume de la Olya Boieru (deși e foarte calitativ, plus că e made in Moldova și susținem astfel producătorii autohtoni), ci încerc numai să atenționez cât de importantă e poziția copilului în brațele celui care îl poartă.

De când a apărut Bogdan în viața mea am învățat că niciodată nu trebuie să critici o mamă, dar nici să nu-i dai sfaturi. Lucrurile care îți par ție firești sau chiar legi pentru tine nicidecum nu pot avea aceeași utilitate și în alte familii.

Așa că, eu doar am povestit din experiența mea de slingo-mamă 🙂

P.S.: Dacă vă interesează alte detalii despre rucsacul ergonomic By Bagy (video, foto, gama de culori și date de contact) accesați www.bybagy.com sau pagina de Facebook.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.