Cine îi ajută pe copiii care nasc copii? Remember: „Love is Kind”

Love is Kind.

Show Love to Every Child. Everywhere.

M-am convins de atâtea ori că Moldova rezistă azi datorită oamenilor simpli, frumoși la suflet, împrăștiați în lumea largă. Trebuie să recunoaștem că, pe lângă promovarea unei societăți sănătoase, fără corupție, nepăsare și nemurism, cel mai mare aport al moldovenilor plecați în străinătate este la bugetul de stat. De pildă, în anul 2013 valoarea remitențelor a constituit mult peste 1,6 miliarde USD – bani trimiși din toate colțurile lumii acasă, potrivit Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova. Spuneam în proiectul „100 de ambasadori” că lor, celor plecați de acasă trebuie să le mulțumim că mapamondul știe de noi, că ne promovează țara acolo unde se află, dar mai adaug acum: cei de acasă trăiesc mai bine tot datorită lor. Pe spatele celor care construiesc clădiri în Rusia, lucrează în fabricile din Italia, fast-food-urile din America și a multor altora trăim noi, bine merci, în pătuțul călduț moldovenesc.

 Love is Kind logoPentru ce o astfel de introducere? Și care e legătura cu titlul acestui text? „Love is Kind” – 3 cuvinte care descriu ceea ce fac 3 femei, mame, prietene, toate stabilite cu traiul în Statele Unite ale Americii și care îi ajută pe cei mai puțin fericiți din Moldova. Irina Basarabeanu, Tatiana Paskal Pisarski și Liliana Stamati și-au unit forțele prin intermediul chat-ului pe Facebook pentru a forma o organizație: „Love is Kind Charity”. Scopul acesteia: alinarea suferinței copiilor din familiile social-vulnerabile din Republica Moldova.

Love is KindFetele sunt originare din Republica Moldova și locuiesc deja de câțiva ani în America. Irina și Tatiana au și studiile absolvite în State. Toate 3 au familii fericite, locuri bune de muncă și totuși asta nu le oprește să-i ajute pe cei de acasă. Ele urmăresc toate cazurile nefericite apărute în presa din Moldova și încearcă să se implice pe cât de mult posibil. Astfel că prin mica organizație „Love is Kind Charity” ele tind la cât mai mulți copii ajutați. Au căutat cazuri, și-au creat o pagină web (click), una de Facebook (click) pentru mediatizarea cazurilor de acasă în limbile engleză, rusă și română, apoi mai multe profiluri pe site-uri de colectare de fonduri și, cel mai important, merg din ușă-n ușă pentru a convinge americanii să doneze pentru copiii triști din Moldova.

Copiii nasc copii

Dacă ați ajuns să citiți până aici, înseamnă că și cazul pentru care acum cele 3 fete mărinimoase colectează donații nu vă va lăsa indiferenți. Ele luptă pentru doi „copii mari”, Eugenia și Victor, care au dat naștere altor doi „copii mici”, unul de numai 8 luni și al doilea fiind încă în burta mamei minore. Familia se întreține din salariul lunar al lui Victor de 1500-2000 MDL. Ei locuiesc în Chișinău, într-o casă fără geamuri, apă sau căldură.

Mai multe detalii despre povestea tristă a acestei familii: https://loveiskindcharity.wordpress.com/2015/05/01/inspiring-teen-parents-copii-care-cresc-copii/. Pentru ca această familie să aibă o viață mai bună, fondatoarele organizației „Love is Kind Charity” colaborează cu Tania Codreanu, membru al CCF Moldova.

Eugenia si Victor

2

3

Nu vă încrețiți frunțile mirându-vă, căci astfel de cazuri în care copiii nasc copii sunt foarte des întâlnite, din păcate, în țara noastră. Familiile formate din minori apar pe fondul sărăciei și ignoranței, problemele majore cu care se confruntă Moldova. Doar că până se rezolvă acestea sau până apare un program național de educație sexuală (strict necesar!), ce facem cu Eugenia și Victor? Aici intervenim noi.

Găsiți aici și aici cazul tinerei familii care are nevoie de ajutorul vostru.

Hai să fim mai buni. Nu doar de sărbători.

Love is Kind.

Show Love to Every Child. Everywhere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.