Mi-a venit „Timpul” … Prin poștă!

”Televiziunile, aproape fără excepții, au devenit spațiul public unde orice agramat are posibilitatea de a-și bate joc de limba română.” (Contantin Tănase)

Presentation1Tocmai din acest motiv prefer să citesc ziarele, presa scrisă (și cea online) și să renunț, treptat, la televizor. Deși la începutul concediului de maternitate eram mai tentată să butonez telecomanda, acum sunt mândră de noile mele obiceiuri (matinale). Totodată, redevin fana presei tipărite, cea pe care mi-o aduce poștașul. E un fel de preludiu al unei zile reușite: răsfoind ziarul dimineața, atunci când încă lenevești în pat și ți-e lene chiar și la ceas să te uiți, te trezești informat, cu gândirea lucidă și fără timp pierdut la așteptarea încărcării unei pagini Chrome, de exemplu.

Așadar, recomand lecturi de duminică, din „Timpul”:

  • „Batjocorirea limbii române”, fragment din cartea „Groapa cu lei” de Constantin Tănase;
  • „Ultimul asalt” de Octavian Țâcu;IMG_5631
  • Fetița, satul cu trei legende” de Ana Gherciu:

„Primul locuitor a fost Cristofor Ciudin, ficiorul lui mi-e nan. Ei bine, acolo, lângă casa lui, era o fântână și când s-a dus el după apă, a găsit acolo o fetiță înecată. De-atâta se numește satul Fetița”

  • „Nu îmi văd viitorul în Moldova și nici măcar în România” de Ana Gherciu:

„Deocamdată aș înclina spre Elveția, dar asta pentru că încă mai am de vizitat 180 de state din această lume. Moldova are nevoie de un sistem de învățământ puternic, cu mai multă rigoare.”

Interviu cu Sergiu Busuioc, masterand în anul II la Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Fizică. Este un tânăr plecat în România la 16 ani din satul Leușeni, raionul Hâncești, iar în ideile lui mă regăsesc și eu.

  • „Cum a fost construit imperiul agricol din Domulgeni” de Dorin Galben:

„Una dintre minunile agricole de la noi o găsim în apropiere de localitatea Domulgeni, Florești. Aceasta poate fi observată de la o distanță de câțiva kilometri și este formată dintr-o livadă de meri, asigurată în proporție de 50 la sută cu plasă antigrindină și o hală unde sunt asortate și păstrate fructele. Acest colț de rai aparține familiei Mandatii. Investiția i-a costat câteva sute de mii de euro […].”

 P.S.: Cum e și firesc, în „Timpul” online încă nu au fost publicate aceste articole. Din acest motiv vă îndemn să treceți pe la un chioșc și să cumpărați acest cotidian național.

Scopul recomandărilor mele nu este publicitate pentru „Timpul”, ci pentru un mod sănătos de a petrece timpul liber. Într-un alt viitor text va fi și un alt ziar 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.